Com cada any, l’Església diocesana de Barcelona s’ha unit a la celebració de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat, que té l’objectiu de promoure i motivar les comunitats globals, a més d’acollir, protegir i integrar els migrants, cada vegada més presents a la nostra societat. 

Ho ha fet aquest diumenge 29 de setembre a la parròquia de Sant Sebastià de Verdum, a Nou Barris, on el Secretariat “Caminem junts en la diversitat”, que forma part de la Delegació de Pastoral Social de l’arquebisbat de Barcelona, ha organitzat una trobada diocesana. La celebració, que ha aplegat centenars de fidels de diverses procedències i nacionalitats, ha començat amb una eucaristia presidida pel rector de la parròquia, Mn. Miquel Álvarez, acompanyat de l’organitzador de la trobada, Mn. Joan Cabot, a més d’altres preveres de diverses nacionalitats. A la missa, molt participada, s’hi han pogut sentir diferents idiomes, una mostra de la diversitat que hi ha a les comunitats cristianes de la ciutat. 

Mn. Joan Cabot, durant l’homilia.

“Déu camina amb el seu poble”

Durant l’homilia, Mn. Joan Cabot ha reivindicat el lema proposat pel papa Francesc per la Jornada, “Déu camina amb el seu poble”, que posa l’èmfasi en la necessitat de crear comunitats acollidores i missioneres, fent camí plegats i aprofundint en la missió de l’Església. Mn. Cabot ha recordat que “hi ha molt més que ens ajunta que no pas que ens separa”, i que l’Església de Barcelona, “és inclusiva, on tothom està cridat a la comunió, la participació i a la missió”. 

En aquesta mateixa direcció, també s’ha fet referència al missatge del cardenal Joan Josep Omella, que en la carta dominical d’aquest cap de setmana manifesta que “la pluralitat i la diversitat és enriquidora dins de l’Església, i presenta un repte com a camí conjunt del Poble de Déu”.

En finalitzar la missa, els assistents han participat en un debat intercultural organitzat per la comunitat italiana de Barcelona, marcat pel gran ambient de fraternitat entre els allí presents. Després, els que ho han volgut, han compartit un àpat, amenitzat amb una performance

A la tarda, el bisbe Javier Vilanova s’ha unit a la trobada, que s’ha traslladat a la parròquia de Santa Maria Magdalena de Roquetes. Allí s’ha fet una xerrada per parlar dels “Polivalents” de Càritas. Finalment, la comitiva ha anat a la Torre de Baró, on ha finalitzat la jornada amb una dansa contemplativa i una pregària d’acció de gràcies. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!