El 29 de setembre ha tingut lloc a l’església de Falset (arquebisbat de Tarragona) la clausura dels actes del 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de la seva patrona, santa Càndia, amb l’espectacle teatral Els vitralls de santa Càndia, al qual han assistit 450 persones en dues sessions.

Es tracta de la representació de la llegenda d’aquesta verge i màrtir i de l’arribada de les seves relíquies a la vila. Els intèrprets teatrals i musicals han estat el grup de teatre “La Corranda” i la banda “Vila de Falset“. La música, composta per aquesta obra, és del compositor local Miquel Àngel Cordero.

Un moment de la representació.

En el marc dels 250 anys de l’arribada de les relíquies de Santa Càndia a Falset, la comunitat parroquial de Santa Maria, amb el seu rector, Mn. Xavier Roig, al capdavant, ha impulsat un projecte d’embelliment del temple. Projecte que inclou la rehabilitació de la façana i de l’interior del temple, així com la col·locació d’onze vitralls amb al·legories a santa Càndia, a Maria i a les tradicions de Falset, i que són obra de la vitrallera Dolors Lafuente, amb taller a Reus.

El 15 d’agost, Assumpció de la Mare de Déu, i en el marc de la festa major de Falset, es va fer l’acte d’inauguració i benedicció de la de les obres de restauració de la façana del temple parroquial, que es van fer del 2 d’abril al 2 d’agost i que han comptat amb les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Falset. La fase següent de restauració correspondrà a l’interior d’aquesta església del segle XVIII.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!