“El Govern del Líban ja ha designat escoles per acollir totes les persones que arriben sense res. A l’escola salesiana d’El Hossoun ja estem acollint persones desplaçades que venen del sud i d’un poblet cristià proper que va ser bombardejat fa uns dies”, expliquen els missioners salesians a la regió.

Les escoles estan tancades i el país en alerta. Els missioners salesians al Líban estan preocupats, però asseguren que “farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar la població més vulnerable”.

La tensió al Pròxim Orient continua augmentant i milers de persones viuen sota els bombardejos i els atacs. Ja han mort més de 1.000 persones, més de 6.000 estan ferides i més d’un milió han hagut de fugir de casa a causa de l’esclat de la violència.

El Líban es troba en una situació de fragilitat per la crisi econòmica que ha fet que els índexs de pobresa s’hagin disparat. Moltes famílies viuen en situació molt precària, agreujada per un conflicte que pot portar a una catàstrofe al Pròxim Orient.

A més, al Líban viu un gran nombre de persones refugiades de països de la regió, com Síria, l’Iraq o Palestina. Per a ells, aquesta escalada és una nova amenaça. Per això, els missioners salesians a la regió es comprometen a mantenir les ajudes a les persones refugiades a les quals atenen, sobretot als menors i els joves.

Els missioners salesians són al Líban des del 1959 i compten amb tres presències al país: Beirut, El Hossoun i Al Fidar. Tenen dues escoles, un centre de formació professional i tres centres juvenils. Més de 1.000 nens, nenes i joves reben educació en alguna de les obres salesianes del Líban.

Per intentar afrontar aquesta situació, els salesians miren d’oferir proximitat i esperança. Durant aquest darrer any de guerra latent i situació precària han continuat amb les activitats.

Aquesta nova crisi amenaça l’estabilitat del Pròxim Orient i les conseqüències poden ser devastadores. Des de Missions Salesianes fan una crida al diàleg, a finalitzar l’escalada de violència i a que totes les parts garanteixin la protecció de la població civil.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!