“Per una missió compartida” és la intenció de pregària escollida per Francesc per al mes d’octubre, un tema vinculat a l’assemblea general del Sínode i sobre el qual el Papa reflexiona en el missatge confiat a la Xarxa Mundial de Pregària.

En el Vídeo del Papa d’octubre demana a tots els cristians “caminar plegats recorrent el camí de la sinodalitat” i explica que “som corresponsables en la missió, participem i vivim en comunió de l’Església”.

Tant si s’és “conductor d’autobús” com “camperola” o “pescador”, subratlla Francesc, la missió és la mateixa: “Donar testimoni amb la pròpia vida”, “cadascú aportant el que sap fer millor”.

En aquesta corresponsabilitat es treballa en conjunt, independentment de la vocació pròpia: “Els sacerdots no som els caps dels laics, sinó els seus pastors. Jesús ens ha cridat els uns i els altres, no uns per sobre dels altres, sinó complementant-nos”, explica a l’inici del missatge.

PAPA FRANCESC

“Els laics, els batejats, són a l’Església a casa seva, i han de cuidar-la. El mateix que nosaltres, els sacerdots, els consagrats”

Les imatges que acompanyen el missatge de Francesc expliquen la riquesa del poble de Déu: els diferents ministeris dins i fora de les parròquies, els diferents carismes, els moments de vida en comú…

Segons el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, Frédéric Fornos, s.j., aquest octubre marca un moment crucial amb la celebració del Sínode, “un temps per escoltar, enmig del combat espiritual que inevitablement serà present, el que l’Esperit del Senyor diu a l’Església”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!