Un any després de la recrudescència del conflicte a Terra Santa entre Israel i Palestina, el Papa ha anunciat una jornada de pregària, dejuni i penitència per la pau al món el 7 d’octubre vinent. Així ho ha anunciat durant la missa d’obertura de la XVI Assemblea General del Sínode dels Bisbes.

Ha estat un anunci per sorpresa al final de l’homilia: “Hem d’adreçar la mirada al món. És necessari mentre els focs de la guerra continuen assolant pobles i nacions. El diumenge que ve aniré a la basílica de Santa Maria la Major per resar el Rosari i dirigir una súplica a la Mare de Déu. També us demano que m’acompanyeu en aquesta ocasió. L’endemà, 7 d’octubre, us convido a viure una jornada de pregària i dejuni per la pau al món.”

A l’homilia, Francesc ha recordat que el Sínode “no és una assemblea parlamentària, sinó un lloc d’escolta en comunió”. En concret, el desig del Papa és que “tinguem cura de no convertir les nostres aportacions en punts a defensar o agendes a imposar, sinó que les oferim com a dons a compartir, disposats fins i tot a sacrificar en els aspectes particulars, si això pot servir perquè junts visquem alguna cosa nova segons el designi de Déu”.

En cas contrari, “acabarem tancant-nos en diàlegs entre sords, on cadascú mira ‘d’escombrar cap a casa’ sense escoltar els altres i, sobretot, sense escoltar la veu del Senyor. Les solucions als problemes que cal afrontar no són nostres, sinó Seves”, ha remarcat el Pontífex.

Finalment, adreçant-se a tots els membres que participen en els treballs de l’assemblea sinodal els ha recordat que “tots se sentiran lliures d’expressar-se més espontàniament i lliurement si perceben al seu voltant la presència d’amics que els estimen, els respecten, aprecien i desitgen escoltar el que han de dir”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!