El dilluns 7 d’octubre vinent es compleix un any des que Hamas va perpetrar un atac sorpresa contra Israel, que va provocar almenys 1.200 morts i el segrest d’unes 200 persones. Des de llavors, la violència s’ha desfermat i la xifra de morts no para de créixer.

Per això, en aquesta data del primer aniversari, el patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, ha convocat una jornada de pregària, dejuni i penitència. El purpurat constata que “Terra Santa, i no només ella, s’ha sumit en un remolí de violència i odi, mai abans vist ni experimentat”.

La intensitat i l’impacte de la tragèdia, escriu el patriarca, “han ferit profundament la nostra consciència i el nostre sentit d’humanitat”. La violència, a més, també s’ha esmunyit en el llenguatge i les accions polítiques i socials.

Segons el cardenal Pizzaballa, “ha assestat un cop terrible al sentiment comú de pertinença a Terra Santa, a la consciència de formar part d’un pla de la Providència que ens ha volgut aquí per construir plegats el seu Regne de pau i de justícia i no, al contrari, per convertir-lo en un dipòsit d’odi i menyspreu, de rebuig mutu i d’aniquilació”.

El patriarca llatí de Jerusalem fa una crida als governants i als qui tenen la responsabilitat de prendre decisions en aquest terrible context perquè es comprometin amb la justícia i el respecte del dret de tothom a la llibertat, la dignitat i a la pau.

La crida del cardenal Pizzaballa també s’adreça a tots els cristians, que tenen el deure de treballar per la pau, eliminant tot sentiment d’odi.

PIERBATTISTA PIZZABALLA, patriarca llatí de Jerusalem

“Hem de donar suport als necessitats, ajudar els qui treballen per alleugerir el patiment dels afectats per aquesta guerra i promoure qualsevol acció per la pau, la reconciliació i la trobada”

El cardenal recorda que cal pregar presentant a Déu el nostre dolor i el nostre desig de pau: “Hem de convertir-nos, fer penitència, demanar perdó.”

El 7 d’octubre se celebra la memòria de Maria, Reina del Rosari, recorda el patriarca. Així, demana que cadascú, amb el rosari o com millor consideri, “personalment, però millor encara en comunitat, trobi un moment per aturar-se a pregar i portar davant del ‘Pare misericordiós i Déu de tota consolació’, el nostre desig de pau i reconciliació”.

De la seva banda, el custodi de Terra Santa, fra Francesco Patton, ha compartit que la custòdia s’uneix a aquesta iniciativa de pregària del 7 d’octubre i convida les fraternitats, santuaris i parròquies a sumar-s’hi “en alguns dels moments diaris de pregària de la fraternitat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!