El bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández, ha adreçat una carta plena de gratitud als seus diocesans, en el record de les seves noces d’or sacerdotals i pels fruits abundants que han marcat el seu ministeri. Es tracta d’una carta pastoral plena d’emocions: “Em sento desbordat en mirar la meva vida en el seu conjunt i sentir-me cridat per Déu al sacerdoci ministerial, que ja he exercit durant cinquanta anys. Són infinitat de records, de persones, d’esdeveniments, de tasques. Doneu gràcies a Déu amb mi, que em sento incapaç de respondre a tanta gràcia.” El prelat esmenta algunes d’aquelles persones que van deixar petjada en la seva vida.

El bisbe s’estén parlant-nos del Seminari menor i insistint en “la necessitat de crear i alimentar una cultura vocacional, un clima favorable a les vocacions sacerdotals”. Són molts els temes que el bisbe repassa, com les visites pastorals a parròquies i pobles, gaudint molt del contacte directe amb els fidels, palpant en viu i en directe la realitat de la diòcesi. Parla dels projectes futurs per al 2025 en complir-se 1.700 anys del Concili de Nicea, presidit pel bisbe Osio de Còrdova, recordant-lo amb una gran exposició sobre l’època, instal·lada a la mesquita-catedral i el congrés internacional “Símbol: Llum de Nicea”.

Conclou convidant la catedral i el capítol a continuar la seva bona gestió del conjunt monumental: “Feu d’aquest temple magnífic i singular, un ‘atri dels gentils’ (…) un lloc obert a la bellesa, a la transcendència, a la trobada amb Déu.” El bisbe ens convida que “gaudim dels dons de la Casa de Déu, dels sagraments, de l’evangelització, és a dir, de donar a conèixer Jesucrist i el seu Evangeli”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!