El Centre d’Artesania Catalunya (carrer dels Banys Nous, 11, de Barcelona) acull fins al 17 de novembre “Vitralls Bonet, 1923-2023. Cent anys al servei de la llum”, exposició que recorre la trajectòria d’aquesta empresa centenària a través de les seves vidrieres artístiques. El Centre d’Artesania Catalunya forma part del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és una mostra dedicada al Premi Nacional d’Artesania 2022, reconeixement que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, i que explica els cent anys d’història d’aquesta empresa referent en la producció de vitralls i en la reconstrucció i rehabilitació d’elements cabdals del patrimoni arquitectònic català.

L’exposició recull les obres clau de la trajectòria del taller. Foto: Generalitat de Catalunya.

Vitralls Bonet va ser fundada pels germans Josep Maria i Xavier Bonet el 1923 i des d’aleshores ha transmès de generació a generació l’ofici de vitraller. Així mateix, ha contribuït a conservar els vitralls més importants del país, com ara els de la Sagrada Família, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona o la catedral de Girona i de Vic, i també de fora de Catalunya amb treballs arreu del món.

L’exposició recull les obres clau de la trajectòria del taller, des de la seva fundació noucentista fins a les seves creacions i col·laboracions més contemporànies. Amb aquesta iniciativa, Vitralls Bonet té la voluntat de retre un homenatge als artistes i artesans amb els quals han treballat, i a través de vitralls, projectes, eines i materials del taller volen donar a conèixer l’evolució d’aquest art artesanal.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!