“La por s’ha instal·lat entre la gent, no només entre els desplaçats, davant l’escalada de violència. Les fronteres amb Síria estan tancades i també estan bloquejades les sortides marítimes, per la qual cosa es veu com més probable un bloqueig que dificulti la compra de productes de primera necessitat”, constaten els salesians des d’El Houssoun.

En els darrers dies han arribat a l’obra salesiana d’El Houssoun famílies que fugen del conflicte. S’han sumat al centenar de persones que atenen els missioners salesians des del començament dels atacs.

El director del col·legi salesià que acull els desplaçats a les muntanyes al nord de Beirut, el missioner Mario Murru, destaca que “la majoria arriben sense res perquè ho han perdut tot. Aquí mirem de donar-los el necessari per viure amb dignitat: un matalàs, mantes, tovalloles, roba, menjar, aigua, productes d’higiene…”.

L’arribada de l’hivern i la manca d’electricitat són una altra de les preocupacions que ha d’afrontar el país. “Intentem comprar productes no peribles per a les properes setmanes, però l’escalada de preus, per l’escassetat, en dificulta el proveïment. Al principi ens demanaven l’equivalent a 10 euros per una manta, després va passar a 15, fa una setmana ens demanaven 20 i en l’actualitat en demanen 50 i ja no en trobem més.”

Les escoles, que ja estaven tancades, han reobert en els últims dies en les zones segures. L’objectiu és que l’educació en línia sigui una realitat a tot el país per als menors d’edat. Els missioners han començat la formació en línia del professorat perquè les escoles estiguin obertes i les classes virtuals s’imparteixin des de les aules.

Els missioners salesians, a més d’atendre la població desplaçada, dona suport a les persones de comunitats properes que també pateixen els efectes de la guerra i oferiran educació en situació d’emergència en les tres obres salesianes del país.

Així, els menors i els joves podran continuar els estudis en línia i rebre classes de reforç i d’espais de lleure segur a les instal·lacions salesianes.

“L’assistència mèdica, amb el suport pediàtric inclòs, i l’organització d’activitats psicosocials per al tractament i la superació dels traumes causats pel conflicte són activitats que estem posant en marxa”, asseguren els salesians.

Des de Missions Salesianes s’ha posat en marxa la campanya “Emergència Pròxim Orient” per enviar ajuda econòmica als missioners a la zona i atendre la població que s’ha vist obligada a fugir de la violència i que ho ha perdut tot.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!