“Ha estat una visita breu, però molt fructífera i positiva.” Amb aquestes paraules, en una compareixença davant la premsa, ha definit el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la trobada que ha mantingut aquest matí amb el papa Francesc.

És el segon cop que el president espanyol es reuneix amb el Pontífex. En aquesta ocasió, han parlat sobre dos dels grans temes que preocupen Francesc: la pau i les migracions.

El president Sánchez ha traslladat al Papa la posició d’Espanya davant dels actuals conflictes, com el d’Ucraïna o el del Pròxim Orient: “Respecte al dret internacional humanitari i condemna dels atacs a aquest dret.”

Davant l’escalada bèl·lica, el president espanyol ha explicat al Papa que “és urgent posar fi a la violència i trobar la via diplomàtica per resoldre conflictes de manera pacífica, en coherència i respecte al dret internacional”.

Pedro Sánchez ha comentat que el Pontífex s’ha mostrat molt interessat en la política migratòria d’Espanya, i li ha explicat quines polítiques defensa i aplica el seu govern en aquest tema.

De fet, ha traslladat al Papa la invitació per visitar “les illes Canàries, vist l’interès de la Santa Seu per conèixer la realitat del poble canari, la solidaritat del poble canari, amb aquesta migració que està arribant a les seves costes”.

I també ha sol·licitat “la presència de l’Església catòlica, de la Santa Seu, si pot ser del mateix papa Francesc, en la important conferència per al finançament al desenvolupament que se celebrarà el juny del 2025 a Sevilla”.

El president espanyol ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb el secretari d’Estat vaticà, el cardenal Pietro Parolin, i amb el secretari per a les Relacions amb els Estats de la Santa Seu, Mons. Paul R. Gallagher.

En aquesta reunió, Pedro Sánchez ha assenyalat que “hem tractat qüestions bilaterals que estem treballant amb l’Església catòlica”.

Concretament, el desenvolupament de l’informe i conclusions que impulsa el Defensor del Poble on es plantegen recomanacions en relació a les víctimes d’abusos sexuals de l’Església catòlica, i el desenvolupament de la llei de memòria democràtica en el seu apartat que fa referència a la resignificació de El Valle de Cuelgamuros.

Segons el president Sánchez, “el govern espanyol mostra una predisposició absoluta per arribar a acords amb l’Església catòlica” per resoldre aquestes dues qüestions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!