web igualada

Aquest dissabte, 12 d’octubre, la imatge de la Mare de Déu de la Pietat ha tornat al seu santuari, després d’un procés de restauració que ha permès netejar l’escultura, reparar els desperfectes causats durant la Guerra Civil i recuperar-ne el seu aspecte original. La imatge, que està prevista que es mantingui exposada permanentment al santuari de la Pietat, data del segle XV, i és obra del Mestre de Rímini. 

Per celebrar que s’ha restaurat la imatge, els veïns del barri de Sant Agustí han organitzat una gimcana i una xocolatada popular. A la jornada, que ha començat a les 16.30 de la tarda, hi ha participat el seguici festiu, que ha acompanyat la Mare de Déu des de la basílica de Santa Maria d’Igualada fins al santuari de la Pietat. 

Com s’ha explicat durant els parlaments, la imatge s’ha pogut restaurar gràcies a la col·laboració econòmica de tres entitats: l’Escola Pia, l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els treballs han anat a càrrec de Javier Chillida, que n’ha recuperat l’aspecte original al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!