Aquest diumenge, a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el Papa ha presidit la missa de canonització de 14 beats: Giuseppe Allamano, fundador dels missioners i missioneres de la Consolata; sor Elena Guerra, fundadora de la congregació de les germanes Oblates de l’Esperit Sant; sor Marie Léonie Paradis, fundadora de la Santa Famiglia, juntament amb onze màrtirs de Damasc assassinats el 1860, vuit franciscans menors (Manuel Ruiz López i set companys), i els tres germans Massakbi, fidels laics maronites.

Francesc ha recordat que “van ser servents fidels, homes i dones que van servir en el martiri i en l’alegria” i que van viure “segons l’estil de Jesús, que és el servei”.

PAPA FRANCESC

“La fe i l’apostolat que van dur a terme no van alimentar en ells desitjos mundans ni ànsies de poder, es van fer servidors dels seus germans, creatius per fer el bé, ferms en les dificultats, generosos fins al final”

Francesc s’ha referit al passatge evangèlic que narra l’episodi dels deixebles Jaume i Juan on demanen a Jesús seure a la seva dreta i a la seva esquerra quan arribin a la glòria. Una petició que mostra el seu desig de poder, mentre que la resposta de Jesús subratlla la importància del servei.

En aquest sentit, el Pontífex ha comentat que “Jesús no és el Messies que ells pensen, sinó el Déu de l’amor, que s’abaixa per arribar als humils; que es fa feble per aixecar els febles; que treballa per la pau i no per la guerra; que va venir per servir i no per ser servit”.

El Papa ha recordat que, com els deixebles i els nous 14 sants, també podem aprendre l’estil de Déu, que és el servei, “seguint-lo a Ell, caminant rere les seves petjades i acollint el do del seu amor que transforma la nostra manera de pensar”.

PAPA FRANCESC

“Hem d’anhelar el servei, no el poder, perquè el servei és l’estil de vida cristià”

Abans d’acabar l’homilia, ha destacat que el servei “neix de l’amor” i l’amor “no coneix fronteres, no fa càlculs, es consumeix i es dona”.

De fet, ha reflexionat, “quan aprenem a servir, cada gest d’atenció i cura, cada expressió de tendresa, cada obra de misericòrdia, esdevenen un reflex de l’amor de Déu. I així continuem l’obra de Jesús en el món”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!