Aquest dissabte, 19 d’octubre, en el marc de la celebració del Domund, ha tingut lloc la segona edició de la Trobada del Tren Missioner del Domund 2024, organitzada per Cristians Sense Fronteres i el conjunt de delegacions i secretariats de Missions i les direccions de les Obres Missionals Pontifícies de les diòcesis de Catalunya. En aquesta ocasió, la trobada ha tingut lloc a Montserrat, on la comitiva formada per 503 persones, entre infants, joves i famílies procedents de parròquies, escoles i institucions religioses de les diòcesis amb seu a Catalunya ha estat rebuda pel P. Joan Maria Mayol, rector del Santuari.

La trobada, que vol promoure l’animació missionera i conscienciar sobre la responsabilitat de tots els batejats com a missioners, ha estat presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. David Abadías i el bisbe coadjutor d’Urgell, Mons. Josep-Lluís Serrano. Durant la seva intervenció, els bisbes han posat en valor l’entusiasme dels més petits i les seves famílies, com a veritable signe i testimoni missioner que ha de perdurar sempre.

Un dels moments centrals de la jornada ha estat l’eucaristia celebrada a l’interior del santuari, durant la qual el pare abat de Montserrat, Manel Gasch, ha dirigit unes paraules als participants, recordant-los que Montserrat celebra enguany els actes del mil·lenari, i el Tren Missioner n’és un més entre ells. Durant la missa, presidida pel bisbe David Abadías, s’ha destacat també la importància del Domund i el paper dels missioners en la difusió de l’Evangeli, amb més de 10.000 missioners d’arreu de l’Estat escampats pel món, 440 dels quals, catalans.

Com han explicat els mateixos organitzadors, la celebració va ser molt viscuda i amb molts signes visuals, des de la presentació de banderes de països amb presència de missioners, portades per infants, fins a una dinàmica amb globus passant de mà en mà durant l’homilia, per reforçar el missatge de compromís missioner en la nostra vida quotidiana i en els nostres entorns més propers, com un compromís conjunt, de tothom. També es va recordar tots aquells que han donat la seva vida en el servei missioner.

La següent edició del Tren Missioner tindrà lloc el 17 d’octubre de 2026, ja que se celebra cada dos anys. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!