La Fundació La Vinya va ser promoguda el 2008 per les comunitats parroquials de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet de Llobregat amb la finalitat d’estimar i servir millor les persones amb més dificultats dels barris.

“Ja feia uns quants anys que teníem la pretensió d’unir esforços. No podia ser que cada parròquia fes la seva, sinó que havíem d’establir ponts”, rememora mossèn Miquel Cubero, rector de Sant Joan Evangelista i Santa Maria del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, en una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel.

Fruit de la unió va néixer aquesta entitat —primer, associació, i després, fundació— que ara celebra 25 anys d’història. Per això, el divendres 25 d’octubre, a les sis de la tarda, el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova va presidir una Eucaristia d’acció de gràcies a la parròquia Santa Maria del Gornal.

L’atenció de la Fundació La Vinya se centra en accions educatives, solidàries i de denúncia per tal de transformar la realitat social dels barris. Així, en l’acompanyament de la infància, compten, entre d’altres, amb el Centre Obert i d’Esplai Bocins o el projecte Underground Bellvitge, que vol ser una alternativa per a l’oci dels joves, apartada del consum de substàncies tòxiques i/o de conductes incíviques. Pel que fa a l’acompanyament de persones adultes, tenen projectes d’atenció a la gent gran o d’acollida sociolingüística de migrants.

La Fundació La Vinya també ofereix suport a les necessitats bàsiques i recursos d’última instància per altes vulnerabilitats. En aquest sentit, hi ha servei de Banc d’Aliments, així com de suport en situació de sense llar i de pobresa energètica.

“La imatge que més s’apropa al que fem és un paraigua”, remarca mossèn Cubero, “perquè acollim tota iniciativa que ajudi la gent, sigui la qüestió dels aliments, sigui la qüestió dels infants, sigui la qüestió de la gent sola, a casa seva i sense companyia”.

A l’acte de celebració del 25è aniversari també es va presentar el llibre 25 històries, 25 anys transformant realitats. “Hem volgut recollir diferents testimonis dels àmbits diversos en què estem implicats”, remarca mossèn Cubero.

Més informació: https://www.fundaciolavinya.org/

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!