Seguint amb el programa dels actes organitzats amb motiu del 25è aniversari de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), s’ha celebrat a la Sala Sant Martí del Seminari de Girona una taula rodona amb la participació del catedràtic de Física a la Universitat Autònoma de Barcelona, David Jou, i del degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig. La taula va ser moderada per Joan Ferrer, professor a la UdG i a l’ISCRG. El director de l’institut va donar la benvinguda als assistents que emplenaven la sala, al temps que agraïa la disponibilitat dels ponents. El bisbe Francesc Pardo va presidir l’acte.
David Jou, en la seva exposició, va contrarestar el que donen a conèixer del món els nous “tapissos moderns”, via satèl·lit, amb el Tapís de la Creació que podem admirar a la catedral de Girona. D’aquells, com és el món; d’aquest, el perquè del món i el seu sentit. Amb tots els avenços científics d’avui dia podem fer una aproximació al començament de l’univers i de les galàxies que no al seu origen, que és cosa diferent.
Armand Puig va analitzar peça per peça tot el contingut del Tapís llegint de cadascuna d’elles el seu missatge. Un autèntic mestre el seu autor, va dir. En el Tapís es “parla” de la Creació. D’una Creació trinitària -Déu fa la feina, Crist és la Paraula i l’Esperit Sant és el dinamisme-. Va qualificar el Tapís com una peça d’autèntica hermenèutica bíblica, al temps que de teologia perquè, entre d’altres coses, ens endinsa en la bellesa de Déu.
Va cloure l’acte el bisbe Francesc Pardo, fent referència al fet que, en contra del que diuen molts joves, podem ser científics i creients, no hi ha contraposició. Tot és expressió d’amor, de l’amor de Déu. La ciència cerca el què i el com, mentre que la revelació, el perquè. El Tapís de la Creació és tota una proposta de fe feta amb intel·ligència i amor. És la proposta de Jesús i de l’Església.