Ja han començat els assajos d’una nova edició del Misteri de la Selva, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica, que es representa ininterrompudament des de l’any 1980. En aquesta 35a edició hi participen més d’un centenar de persones que representaran l’obra els dies 14 i 15 d’agost a l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp. Els assajos van començar el 30 de juny i s’allargaran fins al 12 d’agost, el dia que està previst l’assaig general previ a les representacions.
El fil argumental del Misteri ressegueix la mort de Maria a casa seva, fins al lloc on és sepultada, i després, l’assumpció a la glòria celestial. Els dos grans punts de l’acció dramàtica són distingits per la baixada de Jesucrist des del cel, acompanyat dels àngels i dels sants. Els cants a capella que acompanyen l’obra estan interpretats amb la mateixa tonada que indica el manuscrit original, el repertori gregorià i polifònic dels segles XIII i XIV.
El text escrit en català a finals del segle XIV, s’ha converit en un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya i és considerat un dels principals patrimonis culturals del poble. L’historiador Mn. Joan Pié va trobar l’escrit en una llibreta guardada a l’Arxiu Parroquial de la Selva. L’any 1994 va rebre el premi nacional de cultura popular a la millor iniciativa artística. La representació de l’Assumpció de Santa Maria és el primer text comlet d’un drama assumpcionista català. Durant els últims anys també s’ha representat a Tarragona, Elx, Montserrat, Roma i Jerusalem.