Milers de persones s’han reunit sota la pluja d’Hiroshima per commemorar el 69è aniversari del bombardeig atòmic que va realitzar Estats Units l’any 1945. A la cerimònia, que es va celebrar al parc Memorial de la Pau, van estar-hi presents els alts càrrecs del govern japonès, el bisbe Thomas Manyo Maeda i representats diplomàtics de 68 països.
Com cada any l’ajuntament també ha fet sonar la Campana de la Pau, un monument que commemora les víctimes i els supervivents que han anat morint des del passat 6 d’agost. Segueixen vives 192.719 persones del bombardeig a Hiroshima, l’edat mitjana de les quals és de gairebé 80 anys.
L’Església japonesa celebra aquests aniversaris amb un esdeveniment que es diu Deu Dies per la Pau. L’arquebisbe de Tòquio, Pietro Takeo Okada, ha enviat un text a tots els bisbes on recorda que «quan Joan Pau II va visitar Japó l’any 1981 i ens va recordar que la guerra és sempre la destrucció de la vida». També va explicar que «també es celebra el 100è aniversari de la Primera Guerra Mundial. Hem de reflexionar sobre com van néixer aquestes guerres, recordant que un conflicte en nom de la justícia mai existeix. Com a japonesos i com a catòlics hem de ser conscients de la responsabilitat de les tràgiques conseqüències de la guerra i reflexionar sobre el perquè aquestes va néixer».
A l’atac d’Hiroshima seguit per l’acat de Nagasaki van morir prop de 140.000 persones. Estats Units sempre va justificar aquests atacs com una manera d’accelerar el final de la segona Guerra Mundial, ja que Japó seguia sent l’únic país asiàtic que seguia combatint.