El patriarca de Babilònia i president de la Conferència Episcopal Iraquiana, Louis Raphael Sako, es dol de l’emigració de famílies cristianes iraquianes fora del seu país. Així ho explica en un comunicat enviat a Ajuda a l’Església Necessitada (AEN).
El prelat adverteix que “ara ha començat la segona fase de la calamitat, amb la qual cosa la història, el llegat, la cultura i la identitat d’aquestes persones es dissoldrà“.
Mons. Sako denuncia aquest cop contra els cristians i altres minories iraquianes “ja sigui pel saqueig de les seves propietats, dels seus diners i documents, per l’ocupació de les seves cases o pel simple fet de ser cristians”. A més, assegura que l’emigració i els desplaçaments tenen un impacte directe sobre tota la societat: “L’Iraq està perdent un component que no es pot reemplaçar.”
El patriarca de Babilònia demana ajuda internacional “sense menysprear tot el que s’ha fet fins ara”, però sembla que les decisions preses i les accions empreses “no han ocasionat fins ara un canvi”. Especialment fa una crida als Estats Units i a la Unió Europea per la seva responsabilitat “moral i històrica amb l’Iraq”. Per això demana l’acció conjunta del Govern central iraquià i el Govern regional del Kurdistan perquè els desplaçats tornin a casa seva.
D’altra banda, demana a la comunitat musulmana més contundència en les seves declaracions “sobre els actes salvatges fets en nom de la seva religió contra la vida, la dignitat i la llibertat dels cristians”. Assegura que el fonamentalisme continua creixent i reclama que els intel·lectuals i erudits religiosos islàmics examinin críticament aquest fenomen i mirin d’eradicar-lo.
Mons. Sako també es mostra orgullós de la fe dels cristians iraquians i agraeix el suport del papa Francesc. Segons el patriarca, “aquesta crisi ens està ajudant a una reconstrucció espiritual, moral i material de les nostres comunitats”.
Ajuda a l’Església Necessitada ha engegat una campanya de pregària i de suport als cristians iraquians. Trobareu tota la informació aquí