El Vaticà organitza un concert "amb" els pobres i "per als" pobres

Dijous 14 de maig, a les 18.00, a l’aula Pau VI, tindrà lloc un concert organitzat per sostenir les obres de caritat del Papa. Els protagonistes del concert seran els més necessitats, els pobres i malalts, que ocuparan les primeres files i que han estat convidats a través de les associacions de caritat i voluntariat.

També seran presents els presos de la presó de Rebibbia i alguns habitants dels camps per a nòmades. Igualment han estat convidats els ancians, les famílies i els joves de les parròquies romanes, especialment les dels barris que travessen dificultats materials i espirituals.

El concert serà dirigit pel mestre Daniel Oren i interpretat per l’Orquestra Filharmònica de Salern i el Cor de la diòcesi de Roma, guiat per Mons. Marco Frisina.

L‘Almoineria apostòlica, el Pontifici Consell per a la Cultura, el Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització i la Fundació Sant Mateu en memòria del cardenal Van Thuan són els patrocinadors d’aquesta iniciativa.

L’obra de l’Almoineria

Mons. Diego Ravelli, cap d’oficina de l’Almoineria apostòlica, ha explicat que és un concert no només “amb” els pobres, sinó “per als” pobres. Com ha explicat, la crisi econòmica, l’atur i la immigració ha fet augmentar el nombre de necessitats i ha subratllat que “és important que el gest concret del Papa s’insereixi i s’integri en la solidaritat de l’Església local i de la comunitat cristiana parroquial. Les ajudes són modestes perquè volem arribar al major nombre de persones“.

L’Almoineria sosté també les associacions dedicades a alleujar el patiment de les persones en dificultat: els qui no tenen llar, els refugiats polítics, les mares solteres, els presos, els orfes… igualment, intervé fora d’Itàlia, sobretot als països més pobres per donar suport a iniciatives caritatives promogudes pels bisbes i sacerdots diocesans o religiosos. Tampoc no manca l’ajuda a les monges de clausura que no tenen recursos econòmics.

“En total la xifra que l’Almoineria apostòlica va distribuir el 2014 és de més d’un milió i mig d’euros” ha dit Mons. Ravelli.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!