El cardenal Tagle

Els més de 300 delegats d’arreu del món que participen a Roma a la 20a Assemblea General de Càritas internacional, amb el lema “Una sola família humana, tenint cura de la creació”, han escollit els càrrecs de president i tresorer de l’organisme.

Com a president ha estat elegit, per a un període de quatre anys, l’arquebisbe de Manila, el cardenal Luis Antonio Tagle. Nascut a la capital filipina el 1957, és un dels membres més joves del Col·legi Cardenalici. En el seu moment, va ser un dels canditats que sonava per ser el nou Papa en el conclave en què va sortir escollit el cardenal Jorge Mario Bergoglio.

Va estudiar Filosofia al Seminari Sant Josep de Manila i Teologia a la Universitat Ateneu de Manila. Va ser ordenat sacerdot el 1982. És doctor per la Universitat Catòlica d’Amèrica i va ser director espiritual i rector del Seminari diocesà d’Imus. El 1997 va ser nomenat membre de la Comissió Teològica Internacional. Va ser nomenat bisbe d’Imus el 2001 i promogut a arquebisbe de Manila el 2011. Va ser creat cardenal per Benet XVI el 2012.

Com a tresorer s’ha escollit l’austríac Alexander Boddman, de 43 anys, secretari general de Càritas Viena.

El cardenal Tagle substitueix en el càrrec el cardenal Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa (Hondures) i que ha estat president de Càritas internacional durant dos mandats consecutius. El purpurat continuarà vinculat als òrgans de govern vaticans com a coordinador del Consell de Cardenals creat per Francesc el 2013 per assessorar-lo en el govern de l’Església, abordar la reforma dins de la cúria romana i revisar la constitució apostòlica “Pastor bonus”.

Els membres de l’Assemblea General també han escollit els membres del Comitè de Representació de les Regions, una de les estructures directives de Càritas internacional per a la qual ha estat escollida Càritas espanyola.

D’altra banda, s’ha aprovat la incorporació a la confederació internacional de Càritas com a nou membre de ple dret Càritas del Sudan del Sud.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!