La trobada Taizé-Catalunya culmina amb una pregària a Santa Maria del Mar

La trobada Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura”, celebrada dissabte16 de maig, va culminar amb una pregàriaque va aplegar més de 1.200 persones vingudes de tot Catalunya per unir-se ales diferents commemoracions que la comunitat de Taizé celebra aquest any.La pregària a la basílica de Santa Maria del Mar va ser la culminació de tot undia de trobada i celebració de la llarga amistat que uneix Taizé amb moltespersones de Catalunya. Durant la celebració, es va posar de manifest que la fepot ser un instrument de reconciliació, de pau i de solidaritat.

Al llarg de tot el dia, al voltant de 300 persones van aplegar-se al SeminariConciliar de Barcelona per commemorar els 75 anys de la fundació de lacomunitat, els 100 anys del naixement del germà Roger (el 12 de maig de 1915) i10 anys de la seva mort, el 16 d’agost de 2005. La jornada va començar amb la pregària del matí, seguida de quatre testimonis de diferents generacionsque han passat per Taizé: Queralt Such,Clara Mercader, Carme Garcia i Emili Papier,el més veterà, que va anar per primera vegada a Taizé l’any 1966: “Taizé m’haensenyat el valor de l’acollida, i tot el que l’acollida significa. També laconfiança, el silenci i viure en el Crist.” Després, les més de 300 persones esvan distribuir per diferents tallers.

La trobada també proposava als participantstenir un signe de solidaritat concretamb el CECAS, Centre Català de Solidaritat, una fundació que es dedica al’atenció de persones amb drogodependència i que es troben en situaciód’exclusió social. Cèlia Palacín, la directora, va explicar quina tascadesenvolupen i va agrair a tots els assistents la col·laboració en el projecte.

Tot seguit, el germà Pere de Taizé va fer una introducció entorn la carta “Cap a unanova solidaritat”, on es recullen quatre propostes per ser “sal de laterra”. El germà Pere va recordar com el germà Roger “es va deixar impregnarper l’esperit de les Benaurances,les pregava, les cantava”. “Per entendre les Benaurances cal entrar en la dinàmicadel Regne de Déu: les Benaurances donen gust a les nostres vides”, vareflexionar el germà Pere. En aquest sentit va recordar les paraules del germà Alois quan diu: “Ser sal de laterra és un do de Déu, no és només gràcies al nostre esforç, sinó a través dela pregària, del compartir amb els altres, és com anem acollint el do per lasolidaritat. I tot comença per obrir el cor a les Benaurances, i amb gairebéres, podem molt”. A partir d’aquí, els participants es van dividir en diferentsgrups per compartir les quatre propostes de la carta. La jornada al Seminari vaconcloure amb unes paraules del cardenal arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach.

I a dos quarts de vuit del vespre la basílicade Santa Maria del Mar va acollir la pregària d’acció de gràcies per commemoraramb la comunitat aquest any de celebracions. Més de 1.200 persones vingudes de tot Catalunya van participar d’aquestapregària, un espai emblemàtic ja que després de la primera trobada europea aBarcelona l’any 1978, durant molts anys va acollir una pregària amb cants deTaizé animada pels joves de la diòcesi. Cants com “Tu ets font d’aigua viva”,“Jo tinc set de tu” o “Nada te turbe” i la lectura de l’evangeli sobre com “Ser sal de la terra” van servir per pregarjunts i donar gràcies per tots aquests anys d’una amistat que perdura.

A l’acabar, també es va recordar que lapropera Trobada Europea de Joves afinals d’any, convocada per la comunitat de Taizé com a nova etapa del pelegrinatge de confiança a través de laterra se celebrarà a la ciutat de València, fet que suposarà una novaoportunitat per a tots els catalans d’acompanyar la comunitat i els milers depelegrins que arribin de tot Europa a viure una nova trobada de pau ireconciliació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!