Tres religioses de Sant Josep de Girona seran beatificades el 5 de setembre

L’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona està d’enhorabona. Tres germanes màrtirs de la congregació que van ser assassinades per la seva condició de religioses i per no haver renegat de la seva fe seran beatificades el proper 5 de setembre a la catedral de Girona. Serà la primera beatificació que se celebrarà a la demarcació de Girona.

Les tres religioses beatificades seran les gironines Fidela Oller i Facunda Margenat, així com Josefa Monrabal, natural de Gandia (València). “Ens sentim molt emocionades i plenes de gratitud amb l’anunci realitzat pel papa Francesc. És una benedicció per a la congregació i celebrem que es pugui reconèixer la tasca de les nostres germanes, la qual van desenvolupar amb fidelitat i coherència fins al final”, ha expressat la mare M. Carmen García, superiora general de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona.
Per la seva part, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha assenyalat que “la beatificació de les religioses significa per a nosaltres valorar la missió que la Institució de les germanes de Sant Josep han realitzat i realitzen amb els malalts, alleugerint el dolor i sembrant la pau als cors, a Europa, Amèrica Llatina i Àfrica”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!