Els cristians catalans demanen "respecte i una actitud de comprensió"

Una carta oberta signada per cristians catalans demana als cristians d’Espanya “respecte i una actitud de comprensió” envers les aspiracions nacionals de Catalunya. Els signants, entre els quals hi ha el fundador de CatalunyaCristiana Mn. Joan E. Jarque, demanen “no que compartiu els nostres plantejaments polítics, sinó que es considerin respectables, ateses les raons que els sostenen”.

El text està avalat per la signatura de trenta intel·lectuals, responsables d’associacions i institucions catòliques, polítics, laics, religiosos i preveres catalans de diferents tendències polítiques i un ampli ventall eclesial.

Entre els signants hi ha polítics de tradició democratacristiana com els presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol i Núria de Gispert; o de l’esquerra com Toni Comín i Jaume Botey; exconsellers de la Generalitat com Antoni Comas o Joaquim Ferrer; o Josep Maria Gasch del món sindical. Així mateix, dóna suport al text el qui va ser el responsable d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Garcia Clavel.

També hi ha consultors d’organismes vaticans com Josep Maria Cullell i Xavier Morlans, i responsables de diversos organismes de les cúries de diòcesis catalanes. Entre els capelalns que signen el document s’inclouen dos noms molt populars al nostre país: l’escriptor Josep Maria Ballarín i l’activista social Manel Pousa.

Intel·lectuals com Carles Duarte, Elvira Duran, Joan E. Jarque, Pere Lluís Font, Ramon Pla, Josep Maria Puigjaner, Hilari Raguer i Antoni Vives també subscriuen el document. Entre els signants destaquen responsables de diverses associacions i entitats culturals cristianes catalanes.

Podeu consultar el text íntegre aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!