Servir els altres i viure fidelment el missatge del Senyor

Servir els altres i viure fidelment i amb autenticitat el missatge del Senyor, essent testimoni valent de la seva paraula i anunciar-la sense descans són els objectius principals del bisbe Salvador Giménez Valls pel ministeri episcopal que ha iniciat aquest diumenge 20 de setembre a Lleida. Així ho ha manifestat durant l’homilia de la celebració eucarística en la qual ha pres possessió del bisbat.

Partint del text de l’evangelista Marc, que ataca l’afany d’orgull i poder per assenyalar on rau la veritable grandesa, diu que “és gran aquell que, en actitud de servei, s’interessa pel proïsme d’una manera afectiva i efectiva”.
El bisbe Salvador destaca així com “s’inverteix l’ordre de valors que tantes vegades preval entre els homes”, i afirma que “el Senyor ens parla avui del servei als altres com a actitud bàsica de tot deixeble seu. I això ens implica a tots. No exclou ningú”.
Amb aquests paràmetres, el nou Pastor de l’Església de Lleida diu que té molt fàcil respondre a la pregunta sobre quines són les seves pretensions en aquesta nova etapa ministerial que inicia. “Viure fidelment i amb autenticitat el missatge del Senyor, ser testimoni valent de la seva paraula i anunciar-la sense descans als altres.” En concret, com mana l’Evangeli, “ser el darrer i el servidor de tots”.

Entrevista a “Signes dels Temps”

En una entrevista emesa a Signes dels Temps el mateix diumenge de la presa de possessió, el bisbe Salvador Giménez va tractar diversos temes d’actualitat. Sobre l’actual moment polític i social a Catalunya, ha reconegut que “és una preocupació i m’agradaria, tal com diuen els bisbes catalans, que es practiqués i fomentés la fraternitat entre uns i altres independentment de les idees que cadascú té i que farà visible amb el seu vot el 27 de setembre. El que hem de fer nosaltres és acompanyar i presentar l’Evangeli de Jesús constantment”.

I ha afegit: “Els bisbes sempre estem al costat del poble perquè no som extraterrestres (…) Estem sempre amb la gent que pensa d’una manera i que pensa de manera diferent. Jo no sé si estar al costat del poble significa sempre estar al costat de l’opinió majoritària sinó al costat de tots, els que pensen d’una manera i de l’altra. Intentant sempre de crear unitat en les persones. Unitat de sentiments, de respecte i de fraternitat.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!