Nous documents dels grups de treball del Sínode

Després de publicar les primeres conclusions, els petits grups de treball focals han fet públics les segones reflexions. Els «cercles menors», petits grupsformats per una trentena de pares sinodals, es van reunir tres dies de lasetmana passada i dos dies d’aquesta setmana. Cada setmana faran públics les seves conclusions. Per ara, ja han publicat els seus treballs de la primera setmana a través de la sala de premsade la Santa Seu i ara també els de la segona setmana. Es tracta d’un document per cadascun dels 13 cerclesorganitzats segons l’idioma: quatre en anglès, tres en francès, tres en italià,dos en castellà i un en alemany.

Cada grup va escollir per votació un moderador i un relator,que és l’encarregat de redactar la síntesi dels debats de cada grup. Els tretzerelators ja s’han reunit per posar en comú les 473 esmenes que han proposat elsgrups per al document de treball. D’aquestes conclusions grupals s’ha d’anarconfigurant el document final del Sínode, la «Relatio synodi», que segons vaanunciar el portaveu vaticà el pare Federico Lombardi, serà presentada a l’auladel Sínode el dia 24 d’octubre i aquell mateix dia serà sotmesa a votació delsgairebé 300 pares sinodals.

Cadascun dels tretze documents té un estil i un contingutdiferent segons el debat de cada cercle. Això sí, s’aprecien unes líniescomunes molt clares. Els pares sinodals han criticat el llenguatge pessimistadel document preparatori i demanen parlar de la família amb més optimisme. Tambéconsideren que alguns dels punts centrals del debat només fan referència aproblemàtiques del món occidental i obvien la situació de la família a l’Àfrica,l’Àsia i Llatinoamèrica.

Els treballs s’han reprès aquesta setmana i el dia 12 d’octubrees van tornar a reunir els tretze grups lingüístics. Aquesta setmana esdiscutirà el segon capítol del document de treball del Sínode que tracta sobre lavocació de la família. Tot i que les reunions són a porta tancada, alguns delsbisbes mantenen blogs i webs on expliquen les seves impressions. Algunsexemples són l’arquebisbe de Brisbane (Austràlia), Mark Coleridge, i l’aquebisbede Nova York, el cardenal Timothy Dolan, ambdós en webs en anglès.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!