Francesc lamenta que alguns creients

Francesc ha destacat aquest divendres, en l’homilia de la missa matinal a la capella de Santa Marta, que “tots els cristians, des dels bisbes fins als laics, pensen de vegades en la temptació de la doble vida”. En aquesta línia, ha fet una crida als creients perquè “serveixin i no se serveixin dels altres”, com “passa també en l’Església, fins i tot amb sacerdots i bisbes”. També ha alertat davant l’existència de “persones que volen només pujar o escalar en prestigi”. El Sant Pare ha posat l’exemple de Sant Pau, l’apòstol de la gent, que va saber ser autèntic servidor amb joia fins que va patir el martiri a Roma. Francesc ha recordat la radicalitat de l’evangeli en la vocació del servei.
D’altra banda, Francesc ha rebut el mateix divendres en audiència, a la Sala Règia del Vaticà, més de 500 participants en el Congrés dels Centres d’Ajuda a la Vida. En el seu discurs, ha agraït aquesta obra “el bé que ha fet”, i ha animat els seus impulsors a “seguir amb confiança en aquest camí i a continuar sent bons samaritans”. El pontífex ha elogiat la feina d’aquests centres en la defensa de la vida des de la concepció fins a la mort natural, tenint en compte les condicions de sofriment en què viuen tants germans. El Sant Pare ha dit que “cal donar més sensibilitat personal cap a aquelles situacions de pobresa i d’explotació que afecten les persones més febles i desafavorides”. El bisbe de Roma ha expressat finalment la certesa que, en l’Any de la Misericòrdia, l’activitat realitzada pel Moviment per la Vida rebrà un especial benefici.
I aquest dissabte a les 12 del migdia, el Papa Francesc rebrà en audiència, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el personal i els familiars de l’Oficina de la Seguretat Social de Roma.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres
(també amb informació sobre el nomenament del nou arquebisbe de Barcelona).

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!