Francesc recorda els conflictes del món i assegura que "allà on neix Jesús

“On neix Déu, neix l’esperança. On neix Déu, neix la pau “. Aquestes han estat aquest divendres les paraules del Papa Francesc en el missatge de Nadal 2015, davant de milers de fidels reunits a la plaça de Sant Pere del Vaticà. “Crist ha nascut per a nosaltres. Exultem i alegrem-nos en el dia de la nostra salvació!”, ha afegit. El Sant Pare ha recordat que, el dia del naixement del Salvador, el pessebre ens mostra el senyal que Déu ens ha donat «un nen acabat de néixer embolicat en bolquers i posat en una menjadora», com diu l’evangelista Lluc. En aquesta línia, ha assegurat que “només ell ens pot salvar” i que “només la misericòrdia de Déu pot alliberar la humanitat de tantes formes de mal, de vegades monstruoses, que l’egoisme genera en ella”.

El pontífex, a més, ha dit que “on neix la pau, no hi ha lloc per a l’odi ni per a la guerra”. També ha destacat que “precisament allà on el Fill de Déu va venir al món, continuen les tensions i les violències i la pau queda com un do que s’ha de demanar i construir “. Així ha expressat el seu desig que israelians i palestins puguin reprendre el diàleg directe i conviure en harmonia. Francesc ha recordat igualment el conflicte a Síria, i ha invitat tothom a demanar perquè l’acord assolit en el si de les Nacions Unides aconsegueixi, tan aviat com sigui possible, fer callar el soroll de les armes en aquesta terra, així com aconseguir que l’acord sobre Líbia trobi el suport de tots , perquè se superin les violències que afligeixen aquest país.

La crida a la pau ha estat especialment urgent “perquè tota la comunitat internacional posi la seva atenció de manera unànime en el final de les atrocitats que, tant en aquests països com també a l’Iraq, al Iemen i a l’Àfrica subsahariana, causen encara nombroses víctimes”. En el pensament i les paraules del Papa, també han estat presents els quiaquells que han estat colpejats pels atroços actes terroristes a Egipte, Beirut, París, Bamako i Tunísia, com també a la República Democràtica del Congo, Burundi, Sudan del Sud i Ucraïna, sense oblidar els esforços del poble colombià en la recerca de “l’anhelada pau”.

D’altra banda, el Sant Pare ha vinculat el naixement de Crist al fet que “encara avui molts homes i dones que estan privats de la seva dignitat humana, com els nens soldat, les dones que pateixen violència, les víctimes del tràfic de persones i del narcotràfic”. El Papa, en el mateix sentit, ha recordat tots els qui fugen de la misèria i de la guerra, viatjant en condicions moltes vegades inhumanes, i ha dedicat un pensament especial als qui treballen amb generositat per socórrer i acollir els nombrosos emigrants i refugiats. Finalment, ha demanat “esperança per als que no tenen feina”, i ha fet una crida als qui tenen responsabilitats públiques “perquè s’entestin a buscar el bé comú”.

El Sant Pare ja viu les celebracions de les festes nadalenques i es prepara per a l’inici d’un nou any. Aquest dijous a la nit ha presidit la Missa a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Ha expressat el seu desig que, “com els pastors de Betlem, els nostres ulls s’omplin d’estupor i meravella en contemplar en el Nen Jesús i que, davant d’Ell, surti dels nostres cors la invocació al Senyor perquè ens doni el seu amor i la seva salvació. El Papa vol intensificar aquest any, coincidint amb els primers dies de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, la crida universal a mirar el nen Jesús a través de les perifèries de la injustícia, la pobresa, la misèria i la desesperació, en definitiva, allà on Déu està sovint amagat, en els més necessitats, en els qui passen gana, en els presos i en els malalts.

Dissabte, festivitat de Sant Esteve, Francesc ha resat l’Angelus a la Plaça de Sant Pere. I el dijous 31, a les 5 de la tarda a la basílica de Sant Pere, el pontífex presidirà un Te Deum d’acció de gràcies per l’any 2015. Divendres 1 de gener, festa de Maria Mare de Déu, el pontífex impartirà la benedicció Urbi et Orbi, també coincidint amb la Jornada Mundial de la Pau, i presidirà l’Eucaristia a la basílica de Santa Maria la Major de Roma, on obrirà la Porta Santa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!