Solsona posa en marxa una casa d'acollida per a dones

Les dones són un dels col·lectius més vulnerables socialment. Davant d’aquesta situació, el bisbat i Càritas diocesana de Solsona han posat en marxa una casa d’acollida, situada al convent de les Vetlladores de Berga (antic convent carmelites missioneres). L’objectiu és ajudar i acollir dones amb o sense fills que estan en situació de desemparament. Així, s’ofereix un espai d’acollida, es promou una vida en comú, es fa un acompanyament personalitzat i es fa una tasca d’assessorament per tal d’ajudar-la a tirar endavant.

Moltes d’aquestes dones no sols necessiten cobrir les necessitats bàsiques, econòmiques i de recerca de feina, també necessiten algú que les acompanyi, que les aculli, que les ajudi a recuperar-se, a trobar el seu lloc, a reconduir la seva vida. “Al nostre bisbat hi havia una manca de resposta concreta davant d’aquesta realitat, ja que no disposàvem dels recursos”, ha dit el bisbe de Solsona, Xavier Novell, en presentar el projecte. La via d’accés a la casa serà a través de les parròquies i Càritas parroquial, el projecte L’Església que surt, Serveis Socials i altres entitats.
Les dones beneficiàries són dones en situació de vulnerabilitat social amb o sense fills, les quals no disposen de xarxa social, ni familiar, ni recursos propis suficients per sostenir la seva autonomia familiar. Serà, però, important que tinguin un mínim nivell d’autonomia personal que els permeti no haver de comptar amb un suport professional i/o de voluntariat continuat. I també, en cas de ser necessari, han de ser capaces de conviure amb una altra unitat familiar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!