El Papa posa l'exemple del rei David per animar a rectificar i per recordar que "no podem ser esclaus de les aparences"

El Sant Pare ha posat aquest dimarts l’exemple del rei David per recordar-nos que, en les nostres vides, sempre podem rectificar, deixar enrere els nostres pecats i caminar cap al Déu que “sempre ens acull amb els braços oberts i ens perdona”. La història del Sant i Rei d’Israel, David, sembla llunyana però Francesc l’ha convertida en un exemple ben actual. El Papa ha dit concretament que “no hi ha cap sant sense pecat ni pecador sense futur”, i que “Déu no s’atura en les aparences, sinó que mira amb al cor”. En l’homilia de la Missa matinal a la capella de Santa Marta, a partir de la lectura sobre l’elecció de David com a Rei d’Israel, Francesc ha recordat que “no hem d’utilitzar Déu per afrontar cap causa”. Aquesta elecció sorprenent, la del més jove dels fills de Jessé, mostra que “no podem ser esclaus de les aparences perquè el Senyor coneix la veritat”.
El Papa ha recordat que, després que Déu fes saber a Samuel que David era ungit, aquest rei combina santedat i condició de pecador per portar endavant el poble d’Israel. Tot recordant la vida de David, que no va utilitzar Déu per vèncer cap causa, Francesc ha assegurat que tots nosaltres tenim una vida per a la qual hem estat elegits pel Senyor a través del Baptisme. El Sant Pare ha recordat, a més, que David és sant perquè va tenir una experiència de conversió “després d’haver comès greus pecats, entre ells fins i tot l’assassinat per encobrir l’adulteri”.
Mèxic continua preparant-se per a la visita del Papa
D’altra banda, ambaixador de Mèxic davant la Santa Seu, Mariano Palacios Alcocer, ha dit que l’imminent viatge del Papa Francesc a aquest país americà serà un gran esdeveniment. Després de repassar els aspectes logístics, el diplomàtic ha destacat que les institucions “han ajudat a crear un ambient social i polític molt adequat per a una visita que pot ser molt productiva”. Palacios ha destacat que la visita mostra l’esperit d’Església ens sortida que vol mostrar Francesc amb aquesta visita a Mèxic. “Deixarà uns dies la diòcesi de Roma i el Vaticà per trobar-se amb un poble que, a més, parla la seva mateixa llengua”, ha comentat.
En aquesta línia, l’ambaixador mexicà davant la Santa Seu ha dit que espera “fruits molt positius de la visita” que el pontífex farà del 12 al 18 de febrer a Mèxic. Finalment, l’ambaixador Mariano Palacios ha destacat que “Mèxic oferirà al món, coincidint amb la visita del Sant Pare, un exemple de respecte als gestos i a les paraules de Francesc”. També ha recordat que el Sant Pare visitarà Ciudad Juárez, on es trobara amb persones afectades pels moviments migratoris als Estats Units, i l’estat de Chiapas, on igualment es reunirà amb persones pobres, indígines i migrants.
Trobada jubilar de rectors i assistents de santuaris a Roma
“Parròquies i Santuaris: llocs de Misericòrdia”, és el lema de la Trobada Internacional dels qui organitzen pelegrinatges, dels rectors i els qui assisteixen els santuaris. La trobada es fa des d’aquest dimarts i fins dijous a Roma. Alejandro Díaz, del Pontifici Consell per a la Ppromoció de la Nova Evangelització, ha explicat que l’esdeveniment jubilar, per al qual han arribat a la capital italiana creients de tot el món, “és un dels primers del Jubileu perquè durant aquest Any Sant els santuaris seran una destinació particular, meta de molts fidels, i d’aquesta manera s’ha volgut que les persones que organitzen els pelegrinatges, amb els rectors, siguin els primers que visquin l’experiència i siguin testimonis del que es viu a Roma”.
Durant aquests tres dies, es duen a terme diferents activitats, entre elles una conferència titulada “Pelegrins seguint els passos de Jesús: el santuari, experiència de misericòrdia”, així com la celebració de l’Eucaristia a la basílica de Sant Joan del Laterà. Aquest dimecres, diversos ponents especialitzats condueixen una sessió titulada “Del santuari a la parròquia: el pelegrinatge com a element integrant de la pastoral parroquial”. A més, a les esglésies jubilars, se celebra el mateix dimecres a la tarda una Adoració Eucarística i el Sagrament de la Reconciliació. Finalment dijous es realitza un pelegrinatge a la Porta Santa i després, a l’Aula Pau VI, els pelegrins són rebuts pel Sant Pare. Alejandro Díaz ha recordat finalment que els santuaris són llocs on es viu precisament la caritat i la reconciliació.
I com a previsions, destaquem que el Papa Francesc rep aquest dimecres a les 9 del matí els bisbes del Sudan i del Sudan del Sud, que participen en una trobada organitzada per la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, l’organisme missioner de la Santa Seu. I a partir de les 10 del matí a l’Aula Pau VI, el pontífex presideix l’audiència setmanal dels dimecres, seguint amb el nou cicle sobre la misericòrdia a la Bíblia, iniciat dimecres passat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!