Els dominics commemoren el 800 aniversari amb un any jubilar

“Enviats a predicar l’Evangeli” és el lema que lafamília dels dominics té per aquest any jubilar que va començar el 7 de novembre del 2015 i es prolongarà fins al 21 de gener del 2017. L’ordefundat per Sant Domènec de Guzman està dedicat a la predicació, a lacontemplació, a l’estudi i a la compassió, i la seva missió i carisma continuen plenament vigents vuit seglesdesprés.

Els dominics sumen prop de 6.000 frares, unes 2.700 monges de clausura, unes 23.000 germanes de vida activa, uns 165.000 laics dominics i prop de 275 sacerdots diocesans. Seguint el camí de llum del fundador, l’orde ha donat grans sants i santes, fins a 130, que han predicat i viscut l’Evangeli en aquests anys d’història. Una de les figures més atractives és sens dubte santa Caterina de Siena, model en el qual s’inspiren les dominiques actuals.

Des de l’Orde de Predicadors, sor Gemma Morató, dominica de la Presentació, explica que el secret de la predicació és fer-ho «amb senzillesa d’esperit, com s’ha fet sempre. Donant testimoni per la vida i amb la vida. De vegades tornant a començar i fugint de les rutines apreses. Amb una mirada nova cada dia que ens faci veure la bellesa del que ens envolta. I és clar, amb les noves formes de portar la Bona Nova».

Per als joves del Consell del Moviment Juvenil Dominicà, «els ensenyaments de Jesús no disten de ser els valors que la societat reclama actualment per arribar a la felicitat, però sense ser-ne conscients. Al segle XXI, la predicació s’ha de basar en l’exemple. Hem de ser coherents amb el que creiem. Com a joves dominics creiem que la millor predicació rau en la manera d’enfrontar-se a la vida, en els actes del dia a dia».

El 3 de gener es va celebrar la unificació de les tres províncies històriques dominicanes, Espanya, Bètica i l’Aragó, que va donar com a resultat una nova província: Hispània. En paraules de Jesús Díaz Sariego, prior de la província Hispània de l’Orde de Predicadors, «la raó principal de la unió de províncies és l’exigència de creativitat per afrontar millor els desafiaments de la predicació i adaptar-nos als canvis dels nous temps».

Podeu obtenir més informació als webs www.op.org, al de la nova província d’Hispània, www.dominicoshispania.org, al de l’any jubilar o al dels dominics.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!