Comunicat de Maristes Sants-Les Corts

L’Equip de Protecció de la Infància de Maristes Catalunya ha publicat un comunicat arran de les acusacions d’abusos sexuals perpetrats a l’escola Maristes Sants-Les Corts de Barcelona. L’escola afirma que des del 7 de juny del 2011 té coneixement “que un professor d’aquesta escola és acusat de presumptes abusos sexuals a un alumne menor d’edat”.

“D’acord amb els protocols interns de la institució sobre la protecció dels infants, s’actua immediatament”. I així, el professor queda desvinculat de l’escola el 8 de juny del 2011 i “l’escola es posa a disposició de la família oferint suport i convidant-la a denunciar els fets”. Segons el comunicat, la institució va denunciar els fets a la Fiscalia de Menorcs el 14 de juny del 2011.
El 30 de desembre del 2013, l’escola rep una segona comunicació acusant el mateix professor, que ja estava fora de l’escola, d’un fet presumptament succeïts abans del 2010. L’escola ofereix al denunciant tota la col·laboració per poder aclarir els suposats fets, li presenta la possibilitat que els advocats de lavíctima i els de la institució treballin conjuntament i expressa la voluntat que els fets s’aclareixin ràpidament.
Segons el mateix comunicat, “a data d’avui l’escola no té constància de cap altra denúncia contra aquest exprofessor del centre”. “Des de la institució lamentem el patiment que s’hagi pogut causar i reiterem el nostre compromís de continuar actuant de manera ferma i contundent davant de qualsevol cas d’abús”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!