«Els àpats són un moment de pregària i d’acció de gràcies»

Si hi ha un religiós mediàtic per antonomàsia aquest és sens dubte fra Valentí Serra de Manresa, caputxí, historiador, arxiver i col·laborador de Ràdio Estel i de Catalunya Cristiana amb les seves seccions dedicades a les herbes remeieres, l’horticultura i la cuina caputxina. Amb la barba característica dels seguidors de sant Francesc d’Assís, fra Valentí Serra també s’inspira en el Poverello en el seu amor a la natura i el conreu de la terra. L’hort del convent dels caputxins de Sarrià s’ha convertit en el seu particular «paradís» a la terra.
Dins de la col·lecció de llibres que publica periòdicament a l’Editorial Mediterrània, i que han esdevingut un autèntic best-seller, ara presenta en castellà La huerta de San Francisco. Los secretos de horticultura de los conventos capuchinos.

A l’entrevista que podeu llegir als enllaços Fra Valentí Serra destaca que «els caputxins tenim un patrimoni molt ric en el camp de l’espiritualitat i del franciscanisme, però també en la cultura popular i tradicional». Això fa que, en el conreu dels horts, «els frares sempre hem volgut que produïssin només allò que les comunitats necessiten per al seu sosteniment, sense forçar mai la terra amb un conreu intensiu per obtenir-ne un màxim rendiment (amb espais expressament sense conrear destinats a les flors i herbes remeieres) i, també, a saber aprofitar els excedents amb els confitats naturals, sense additius, per no malmetre res».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!