El Papa situa el "misteri de Déu" en desgràcies com ara les 4 religioses assassinades i els pròfugs de la guerra

Francesc ha situat aquest dilluns les desgràcies, les injustícies amb els sense sostre o els immigrants que moren i el mal en general en la dimensió del “misteri inexplicable de Déu”. En l’homilia de la Missa matinal a la capella de Santa Marta, al Vaticà, el Sant Pare ha recordat que els creients “han de confiar en Déu fins i tot encara que passem sovint per valls fosques”. Ha recordat, durant l’homilia de la Missa matinal a la capella de la residència Santa Marta, “l’indigent sense sostre mort de fred ara fa uns dies a Roma, les 4 religioses assassinades al Iemen i els qui perden la vida en l’intent d’arribar a Europa”. Aquests són alguns dels fets dramàtics recents que ha esmetat i que ha relacionat amb el misteri de Déu. Davant aquestes “valls fosques del nostre temps”, segons paraules del pontífex, l’únic que hem de fer és “posar-nos en mans de Déu, que no deixa mai sol el seu poble”. Francesc s’ha inspirat en la primera lectura, de Daniel, per subratllar que no hem de tenir por a cap mal fins i tot quan passem per valls fosques com totes les que tenim en el nostre temps.

El Papa ha admès que “no sabem per què pateix un nen o per què existeix el mal”, i ha afegit que és “un misteri que hem de vincular a Jesús a Getsemaní, quan demana al Pare que, si és possible, aparti d’ell aquest calze alhora que s’encomana a ell i li demana que es faci la seva voluntat”. El Sant Pare ha recordat que “no existeix un mal definitiu, perquè el Senyor és amb nosaltres sempte”. També ha comentat que “hem de confiar en el Déu que no ens abandona, alhora que ha fet una crida a demanar la gràcia divina sempre, sobretot en el moment de la mort”.

Missatge al IV Encontre Mundial sobre Educació de Dubai

El Papa diu, en un missatge de vídeo adreçat als docents reunits aquests dies en el quart Encontre Mundial sobre Educació a Dubai, als Emirats Àrabs, que els mestres són artesans d’humanitat, pau i encontre. Francesc ha dit que aquesta dimensió educativa afecta el conjunt dels pobles i les nacions. Tot recordant la feina de Scholas Occcurrentes, el Sant Pare recorda que “els infants tenen dret a jugar” i que una part de l’educació és ensenyar-los precisament aquesta part de la seva vida. Francesc qualifica d’inestimable i exemplar la feina d’aquests docents, davant els quals “els governs haurien de prendre consciència la magnitud de la seva tasca”.

El cardenal Santos Abril felicita Francesc pels tres anys de l’elecció

D’altra banda, en el marc del tercer aniversari de l’elecció del Papa, el cardenal aragonès Santos Abril, arxiprest de la basílica papal de Santa Maria la Major, ha dit que el Papa és “signe de la universalitat de l’Església i de la misericòrdia de Déu”. Coincidint amb aquest moment, el purpurat de Terol ha reviscut el moment del històric relleu aquell 13 de març de 2013. “Són a la ment de tots nosaltres aquells moments en què un papa llatinoamericà era elegit, i la impressió va ser positiva per la universalitat de l’Església, que es veu en la representativitat de l’episcopat mundial”, ha destacat.

Santos Abril ha expressat el seu desig que Francesc continuï amb el seu treball al capdavant de l’Església durant molts anys, i ha felicitat al Sant Pare “per la seva feina d’aproximació a tots els pobles i totes les comunitats”. El cardenal Abril ha comentat també la dimensió històrica del fet que “Francesc sigui llatinoamericà, ja que respon a un signe del nostre temps, amb les comunitats cristianes més nombroses” en aquesta zona del món.

100 dies de Jubileu de la Misericòrdia

D’altra banda, gairebé 3 milions de pelegrins han arribat a Roma aquests últims 100 dies, els que han passat des de l’inici de l’Any de la Misericòrdia. És el balanç presentat aquest dilluns al matí a Roma pel president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, Rino Fisichella, i pel prefecte de Roma, Franco Gabrielli. Són 2,8 milions les presències només a la zona de la Plaça de Sant Pere des de l’inici de l’Any Sant el 8 de desembre passat, i 1,5 milions la xifra de pelegrins que han participat fins ara en els grans esdeveniments jubilars. El camí recorregut, segons Fisichella, és molt positiu tenint en compte que ara vénen importants activitats en el calendari, com és el cas dels diumenges de Rams i Pasqua i també el diumenge de la Divina Misericòrdia, el dia 3 d’abril, dins una previsió de 250 dies. L’organització del Jubileu recomana als grans grups que es registrin abans d’arribar a Roma davant la previsió d’increment.

Finalment destaquem que aquest dimarts al matí a la Sala del Consistori del Palau Apostòlic Vaticà, el Papa presideix el Consistori Ordinari Públic per a la Canonització d’Estanislau de Jesús i Maria (sacerdot i fundador de l’Orde de Clergues Marians de la Immaculada), José Gabriel del Rosario, el Cura Brochero (sacerdot de la diòcesi argentina de Còrdova), María Elisabetta Hesselblad (verge i fundadora de l’Orde del Santíssim Salvador de Santa Brígida), Teresa de Calcuta (fundadora dels Missioners i les Missioneres de la Caritat, i el màrtir José Sánchez del Río.


Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent al dilluns 14 de març.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!