«Tenim una missió important en la dignificació de les persones»

José Luis Fonseca, superior de la província d’Aragó-Sant Rafael de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, va ser el 7 de març passat a Barcelona. El motiu de la visita era la inauguració dels nous locals de dos dels projectes de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu: la Fundació d’Atenció a la Dependència i l’Obra Social.
Fonseca recorda que l’Orde «som presents a 55 països dels cinc continents, amb 1.098 germans, uns 50.000 professionals, 7.000 voluntaris i més de 300.000 benefactors-donants. Pel que fa a la província d’Aragó-Sant Rafael, compta amb 12 comunitats de germans escampades en les set comunitats autònomes: Navarra, Aragó, Catalunya, Balears, València, Múrcia i una presència a Madrid».
Recorda que «de vegades a Catalunya diem que només es coneix l’Hospital Maternoinfantil, però els germans estem en molts projectes i programes més. Des dels darrers anys estem molt implicats en els temes socials, especialment amb les persones sense sostre. Hem de reprendre les arrels de sant Joan de Déu, que sortia al carrer a cercar la gent en necessitat extrema. Avui dia, malauradament, hi ha moltes persones que viuen en una situació indigna. Nosaltres creiem que tenim una missió important per complir amb elles: dignificar-ne la situació, donar-los un sostre i d’altres oportunitats d’incorporar-se a la societat».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!