Fra Valentí presenta 'La huerta de San Francisco'

L’Editorial Mediterrània ha presentat el llibre La huerta de San Francisco, de Fra Valentí Serra de Manresa. Es tracta d’una publicació que ofereix una aproximació a les principals tradicions agràries desenvolupades pels hortolans en els convents caputxins que van ser, segons l’autor, els primers horts urbans.
Segons ha explicat Fra Valentí a Ràdio Estel, l’encíclica Laudato Si del Papa Francesc ens ha donat un toc d’atenció. “La terra ens dóna molt i l’hem de tractar bé, perquè de la terra n’hem de treure els millors fruits. La tradició agrícola caputxina consisteix en treure sense forçar”, ha dit l’historiador i arxiver caputxí.
Les persones que decideixin comprar el llibre descobriran, per exemple, que la pastanaga és resolutiva en cataplasmes calents, que l’herba dels canonges s’acomoda a tots els terrenys i que el creixen té propietats depuratives i fortificants, entre molts altres secrets de l’horticultura practicada pels caputxins. Valentí Serra ha extret totes aquestes eines de manuscrits inèdits i de tractats antics molt poc coneguts.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!