«Aquí es respira una pau i un silenci que enlairen l’esperit»

L’ermita de la Mare de Déu de la Roca a la qual tanta devoció professa la gent de Mont-roig del Camp (comarca del Baix Camp) es va quedar sense ermità el setembre passat. El relleu el va prendre l’Eva Guillén i la seva família. Viuen en cos i ànima lliurats al manteniment del santuari, al capdavant del restaurant i l’hostatgeria amb què compta l’idíl·lic paratge, curull d’espiritualitat.
«En el meu cas el perfil no s’ajusta al prototip de l’ermitana anacoreta, dedicada a la contemplació i la penitència, però entenc que per assumir responsabilitats i una feina ben feta hi té un paper important la vocació», ens explica l’Eva. L’Associació Patronat Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp va treure a concurs la plaça d’ermità i s’hi van presentar 13 opcions (entre els currículums, n’hi havia dos de provinents dels Estats Units i de Mèxic). «Van escollir la nostra opció i, des de l’octubre passat, aquí estem, amb el meu marit, Josep Eguiluz, i dos fills, amb contracte d’un any. Si totes dues parts quedem satisfetes es podria prorrogar indefinidament.»
L’Eva destaca l’encant de l’indret: «Es respira una pau i un silenci que enlairen l’esperit, a la vora de la Mare de Déu, tant si ets creient como no. Paisatgísticament és una talaia incomparable.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!