«L’art sacre ens ajuda a sortir de la nostra petitesa humana i posar el focus en Crist»

Des dels primers segles, la fe cristiana s’ha expressat a través de l’art sacre, que no té una funció purament decorativa, sinó catequètica i teològica. Avui el cristianisme continua necessitant artistes que materialitzin plàsticament la fe cristiana. Una d’elles és Beatriz de Colmenares, que a més de pintora és experta en restauració d’art sacre i acaba de completar la renovació de la capella del Sant Crist de l’església de Santa Maria de Cardedeu.
«L’art sacre ha de ser evangelitzador, fins i tot de vegades catequètic. És important també que arribi a la comunitat i faci de transmissor del missatge i la Paraula de nostre Senyor. Estilísticament som hereus de tot un llenguatge que ens enriqueix, crec que no cal trencar-lo però sí donar-li les claus d’avui», explica de Colmenares.
Pel que fa a la valoració de l’art sacre, la pintora opina que «tenim tot un patrimoni a cuidar, és la història de les comunitats que han volgut lloar i glorificar Déu. Avui som conscients del seu valor i cura necessària. Dins de l’art sacre contemporani, crec que la comunitat agraeix intervencions que els ajudin a meditar, en una societat que sovint ens distreu d’allò realment important. L’art ha d’afavorir i potenciar l’anhelat contacte amb el transcendent.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!