El Papa assegura que ser apòstol "no és un privilegi reservat a uns quants

El Papa ha dit avui que l’Església es nodreix avui de gran diversitat de carismes. En una trobada amb els seguidors de Sant Vicenç Palotti, ha recordat que ser apòstols de la fe i de Jesús en el món “no és un privilegi reservat a uns quants, sinó una crida a tots, tinguin la condició o la situació que tinguin”. Ha estat en rebre al matí els participants en el Capítol General de la Societat de l’Apostolat Catòlic, coneguts com a Pares Pallotins, al costat dels altres membres que comparteixen el seu apostolat i el carisma de Sant Vicent Pallotti. Sobre el fundador i el carisma, Francesc ha recordat que “es va convertir en un far il•luminador i inspirador en l’Església”, i que “el seu carisma és un do preciós de l’Esperit Sant, perquè ha suscitat i suscita diverses formes de vida apostòlica i insta els fidels a comprometre’s activament en el testimoni evangèlic”.
El Papa ha dit que Sant Vicenç havia entès que, per poder viure la comunió amb Déu, cal posar en el centre Jesucrist, “el diví Model de tot el gènere humà”, tal com ell mateix ho havia escrit. En aquesta línia, ha afegit que, dins l’Any Sant de la Misericòrdia, desitjava recordar que “va tenir el do de reconèixer que Jesús és l’Apòstol del Pare, gran en l’amor i ric de misericòrdia, qui compleix la seva missió revelant a tots l’amor misericordiós del Pare”.
Francesc també ha comentat algunes reflexions sorgides de l’Assemblea General dels pallottins, centrades en les mateixes paraules del seu sant fundador, en el sentit que la norma fonamental de la Congregació és “la vida del nostre Senyor Jesucrist per imitar-lo amb humilitat i confiança”. En relació amb aquest punt, el pontífex ha destacat la necessitat que tots tenim d’una profunda conversió i de la urgència de revifar la fe en Jesús i “servir els altres en la caritat”. Igualment el Papa ha comentat que la Unió de l’Apostolat Catòlic, que és portadora del carisma de Sant Vicent Pallotti, ofereix nombrosos espais i obre nous horitzons per participar en la missió de l’Església.
El nunci a Damasc agraeix la seva elecció per al cardenalat
El nunci apostòlic a Damasc, Mario Zenari, que seguirà en el càrrec quan es converteixi en nou cardenal el proper 19 de novembre, s’ha mostrat avui sorprès i emocionat després de l’anunci pontifici de la creació de 17 nous purpurats. El prelat ha assegurat que “la porpra és per al poble de l’estimada i turmentada Síria, especialment per a les víctimes innocents del terrible conflicte”.
Recordem que el Papa anunciava aquest diumenge, en acabar la celebració de l’Eucaristia amb motiu del Jubileu Marià, un consistori per a la creació de 17 nous cardenals dels cinc continents. Serà el proper 19 de novembre, vigília del tancament de la Porta Santa de la Misericòrdia i, per tant, de la clausura de l’Any Jubilar. Entre els nous purpurats, hi ha l’arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, que rebrà el birret cardenalici tot just poques setmanes després que el seu predecessor, el cardenal Antonio María Rouco Varela, ha complert els 80 anys i, per tant, ha deixat de ser elector per a un proper conclave.
Dels nous cardenals, 6 són americans, 5 europeus, 3 africans, 2 asiàtics i 1 d’Oceania. L’endemà del Consistori, el diumenge 20 de novembre coincidint amb la Solemnitat de Crist Rei i amb la conclusió de l’Any Sant Extraordinari de la Misericòrdia, Francesc concelebrarà l’Eucaristia amb els nous purpurats, acompanyats per la resta del Col•legi de Cardenals i una representació d’aquebisbes, bisbes i preveres de tot el món.
Nou missatge contra la pena de mort
“No hi ha pena vàlida sense esperança”. Això és el que diu un tweet que ha publicat avui el Papa, amb motiu de la 14a Jornada Mundial contra la Pena de Mort. Recordem que ja el 22 de juny, Francesc afirmava que “la pena de mort és inadmissible encara que sigui greu el delicte comès pel condemnat”. També qualificava el càstig “d’atemptat contra la inviolabilitat de la vida i de la dignitat de la persona humana, i contradiu el pla de Déu sobre l’home, la societat i la justícia misericordiosa”. A més, el pontífex assegurava que la pena capital “no fa justícia, sinó que estimula la revenja, a més d’anar contra el manament de no matar”.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 10 d’octubre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!