El Papa avisa contra els "cristians tebis

Francesc ha alertat aquest dimarts contra aquelles persones que ha qualificat de “cristians tebis”, homes i dones que no són “ni freds ni calents” i que mostren “la tranquil·litat que enganya”, un nou missatge a favor de posar, tots i cadascú, les antenes obertes a la veu de Déu. El Papa ha fet concretament una crida a estar atents i no perdre de vista el Senyor. En l’homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el pontífex ha destacat que “Jesús sempre mira de corregir-nos, de despertar la nostra ànima tèbia i adormida en la tebiesa”. Ha instat a saber discernir quan el Senyor pica a la porta. A partir de la primera lectura del dia, d’un passatge de l’Apocalipsi de Joan, el Sant Pare ha afegit que el Senyor fa servir un llenguatge fort, de retret per als tebis, “cristians que no són ni freds ni calents”. El pontífex ha comentat igualment que el Senyor retreu aquesta tranquil•litat “sense consistència” dels tebis.
El bisbe de Roma ha dit que “no ens hem d’adormir en la tebiesa, en la convicció que no es necessita res i que no es fa mal a ningú”. El Sant Pare també ha recordat que hi ha cristians “que no capten el moment en què el Senyor crida”, ja que “qualsevol sorollet és el mateix per a ells”. Francesc ha posat com a exemple “aquella curiositat de Zaqueu, el petit, sembrada per l’Esperit Sant”. Finalment el Sant Pare ha dit que els tebis “perden la capacitat de contemplació, de veure les grans i belles coses de Déu”. És per això que el pontífex ha recordat que el Senyor “intenta despertar aquestes persones, ajudar-les a convertir-se”.
Audiència jubilar a creients holandesos
D’altra banda, el Papa ha rebut, també aquest dimarts, 2.000 participants en la «Jornada Holandesa» del Jubileu de la Misericòrdia, a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. En unes cordials paraules adreçades als pastors i fidels de totes les diòcesis d’Holanda, el pontífex ha insistit que l’Any Sant intensifica la nostra relació amb Jesucrist, i ha subratllat que «tothom» té necessitat de la misericòrdia divina. En recordar la importància sobretot del Sagrament de la Reconciliació, per rebre el perdó de Déu, també ha comentat que, en aquesta confessió, comença la transformació de tots i la reforma de la vida de l’Església.
El bisbe de Roma ha explicat que «l’Any Jubilar ens fa entrar encara més en relació amb Jesucrist, rostre de la misericòrdia del Pare i la font de la nostra salvació». En un altre moment de l’audiència, Francesc ha demanat als catòlics holandesos que, abraçats pel Pare Misericordiós, siguin deixebles missioners de Crist Redemptor de la humanitat, amb l’Evangeli i la caritat amb els més desemparats, tot just abans d’encomanar a l’Església que peregrina a Holanda a la Mare de Déu i Mare de la Misericòrdia.
Importants novetats tecnològiques al final de l’Any de la Misericòrdia
Finalment destaquem que Dario Edoardo Viganò, prefecte de la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu, ha explicat aquest dimarts els detalls de les dues produccions realitzades pel Centre Televisiu Vaticà i la Ràdio Vaticana, en col•laboració amb un grup d’empreses tecnològiques reconegudes internacionalment, com són Eutelsat, GlobeCast i Sony. Ha estat en una conferencia celebrada a la Filmoteca Vaticana, on s’ha il•lustrat, a més, l’esperit amb què es realitzarà la cobertura mediàtica, aquest proper cap de setmana, del Consistori Cardenalici i de la Cerimònia de clausura del Jubileu de la Misericòrdia.
El prefecte ha dit que, els propers dies, assistirem a les primeres cerimònies papals de la història de la televisió en directe en Ultra HD amb l’addició del High Dynamic Range, un paràmetre que permet que el màxim nivell de qualitat d’imatges actualment disponibles. Es tracta d’una configuració en l’avantguarda, inserida en la crida del Papa a la recerca i desenvolupament de solucions innovadores per anar al costat de la modernitat tecnològica global i per adequar la missió comunicativa de l’Església als processos evolutius de l’actualitat.
Aquest esdeveniment també és l’estrena del nou grup de relacions internacionals fruit del procés de fusió entre els diferents mitjans de comunicació del Vaticà que segueix les produccions difoses a tot el món. Viganò ha tancat la conferéncia amb unes paraules: “L’atenció a explicar bé els esdeveniments del Papa té un bon motiu, perquè explicar no és la successió de moments percebuts com una crònica, sinó que significa individuar un particular, i, de particular a particular, teixir una estructura narrativa dins la qual hi ha la vivència personal dels qui construeixen aquesta modalitat de producció d’una història, així com la prefiguració de l’espectador d’avui, la qual cosa vol dir cuidar una relació”.

Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 15 de novembre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!