«Vull fer un Jesús infant alliçonant al temple»

L’escultor Ramon Cuello (Barcelona, 1939) és autor de les imatges de sant Josep i la Mare de Déu de la nau central de la basílica de la Sagrada Família. L’escultor, deixeble de Rafael Solanic i actualment resident a Esparreguera, ha realitzat obres en fang, ferro, marbre i fusta. Tot i que té algunes creacions abstractes, destaca per les escultures monumentals d’estil realista ubicades en espais oberts. El 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat pel conjunt de la seva obra. Ara, la gran il·lusió de Cuello és construir, per a la gran obra de Gaudí, un Jesús infant d’uns 12 anys d’edat parlant davant dels doctors de la llei al temple.
«Aquest Jesús infant que vull fer porta la Torà, la llei hebraica, i hauria de portar la quipà i el tal·lit, però vull prescindir d’això. Prefereixo mostrar-lo simplement ensenyant la llei», explica Cuello. «Estic convençut que la Sagrada Família, com a concepte i com a filosofia espiritual, és una tradició molt catalana. Veure imatges amb la Mare de Déu brodant, Jesús jugant i Josep treballant de fuster ens acosta a un grup molt tradicional. I aquesta, d’un nen Jesús una mica crescut, oferiria una nova visió dins la mateixa tradició», concreta Cuello.
Pel que fa al futur de les obres de la Sagrada Família, l’escultor assegura que «amb la gent que hi ha al capdavant de les obres, que és
summament extraordinària, estic segur que s’arribarà a un magnífic final. L’anterior arquitecte responsable Jordi Bonet, i l’actual, Jordi Faulí, lideren un equip meravellós, ja no només des del punt de vista material o físic, sinó espiritual.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!