Crida del Papa a prioritzar "els drames i les dificultats dels treballadors"

El Papa, després de resar l’Àngelus a la Plaça de Sant Pere, ha presidit aquest dijous a la tarda la tradicional ofrena a la imatge de la Mare de Déu Immaculada a la Plaça d’Espanya de Roma. Francesc ha assegurat, en forma d’invocació a Maria, que porta amb ell totes les persones que Déu li ha confiat. El pontífex ha dit que posa “en mans de la tendresa de la Mare de Déu els drames i les dificultats dels infants, de les famílies, dels treballadors i, en definitiva, dels últims”. Ha recordat concretament “tots els treballadors que es veuen obligats a realitzar un treball indigne”, així com “els qui han perdut la feina o no la troben”.

En un altre moment, Francesc ha invocat “la mirada immaculada de Maria” per “retrobar la capacitat de mirar les persones i les coses amb respecte i reconeixement, sernse interessos egoistes o hipocresies”. El Sant Pare ha presentat, com a alternativa a les perversions, la capacitat “d’estimar de manera gratuïta i buscant el bé de l’altre, amb aquelles mans immaculades que tots necessitem per acariciar amb tendresa, per tocar la carn de Jesús en els germans pobres, malalts i menyspreats”. Finalment ha fet una crida a “caminar pels camins dels qui estan perduts i per anar a trobar les persones soles”.

En aquest acte al carrer, el bisbe de Roma ha estat rebut pel vicari de la diòcesi, Agostino Vallini, l’alcaldessa de la ciutat, Virginia Raggi, i el president de la regió del Lazio, Nicola Zingaretti. L’arribada de Francesc a la Plaça Mignarelli, al costat de la Plaça d’Espanya, on hi ha la gran estàtua de la Puríssima, ha quedat també guarnida per nombroses corones de flors que molts devots havien dipositat sobre els peus de la imatge. Després de les lletanies i la pregària, ha arribat l’homenatge floral i finalment les salutacions, moment que ha donat pas a una breu visita de Francesc a la Basílica de Santa Maria la Major, on ha pregat una estona davant de l’anomenada Salus Populi Romani.

Qualsevol “sí” que donem marca una història de salvació, segons Francesc

Aquest mateix dijous al matí, Francesc ha resat l’Àngelus amb milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. En comentar les lectures bíbliques del dia, el pontífex ha explicat que “presenten dos passatges crucials en la història de les relacions entre l’home i Déu que condueixen, d’alguna manera, als orígens del bé i del mal”.

Referint-se a l’Evangeli, el Papa ha recordat que el fet que Déu es faci home “es fa possible gràcies a un gran , el de Maria a l’Anunciació, en contraposició al no dels orígens”. El Sant Pare ha recordat que, també per a cadascú de nosaltres, hi ha una història de salvació feta del dilema entre dir “sí” o “no” a Déu, i ha alertat davant el que ha qualificat de “sí a mitges”, una actitud que es produeix sovint ara i que tanca la porta al bé.


El Papa, a la premsa en les últimes hores
EL PAPA “PUNKY”
IMMACULADA CONCEPCIÓ

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!