González-Agàpito: "El Luter 'catòlic' pot ser atractiu per a tots els que volem una Església renovada en Jesucrist"

Avui dilluns 16 de gener a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona tindrà lloc la 2a Jornada 500 anys de la Reforma Protestant, organitzada per la Delegació d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses de l’Arquebisbat de Barcelona, l’Església evangèlica luterana de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans. L’acte serà a 2/4 de 7 de la tarda i incloura dues conferències:
– “El significat del matrimoni de Martí Luther” Rvda. Susanne Storck, pastora de l’Església Luterana i doctora en Teologia
– “Martí Luther catòlic i les seves 95 tesis” Mons. Jaume González-Agàpito, delegat d’ecumenisme i relacions interreligioses de l’arquebisbat de Barcelona
A les portes de la setmana de pregària per la Unitat dels Cristians, hem parlat a la Fórmula Estel amb Monsenyor Jaume González-Agàpito sobre l’actualitat de l’ecumenisme.
Les 95 tesis de Martí Luter van ser el primer document condemnat per Roma, concretament pel Papa Lleó X. S’ha marcat com l’origen del protestantisme el 31 d’octubre de 1517, quan Luter va fixar aquestes tesis a la porta de l’església de la Universitat de de Wittenberg. Monsenyor Jaume González-Agàpito ha recordat: “A l’Església catòlica, a part de Luter, hi havia un gran impuls de reforma, exigint una vida del clergat d’acord amb el què predicava, de participació dels laics…”, i afegeix: “Aquest Luter que encara no ha fixat les tesis pot ser atractiu per a tots els que volem una Església renovada en Jesucrist“.
Jaume González-Agàpito, delegat d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses de l’arxidiòcesi de Barcelona, destaca el bon moment que està vivint el diàleg ecumènic i la feina feta fins ara, però adverteix: “Potser les generacions joves es pensen que això sempre ha estat així. A la nostra època ens admiràvem molt de parlar amb un protestant o de fer unes reunions, o quan vam començar l’ecumenisme a Barcelona. Avui dia sembla molt més normalitzat, però la unió no és un esforç nostre, sinó que significa més fidelitat a Jesucrist“.
Mons. Jaume González-Agàpito recorda les paraules del Papa Francesc: “En aquesta trobada de pregària, aquí a Lund, volem manifestar el nostre desig comú de romandre units a Ell per tenir vida”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!