Església Evangèlica de Catalunya: "La Reforma Protestant

Avui 25 de gener, festa de la conversió de sant Pau, s’acaba la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Una setmana que ha tingut com a lema Reconciliem-nos, l’amor de Crist ens hi empeny i en la qual han tingut lloc diferents trobades i celebracions ecumèniques arreu del nostre país. Avui la setmana es clourà al Bisbat de Tarrassa amb una pregària a la catedral presidida pel bisbe Josep Àngel Saiz Meneses a les 19h.
El 21 de gener passat va tenir lloc a l’Església Protestant de Barcelona-Centre una Celebració de Pregària Ecumènica per a la Unitat dels Cristians amb la participació de representants de les diferents tradicions cristianes i d’Enric Vendrell, Director General del Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat. Una trobada on va regnar l’esperit fratern, i es va pregar, meditar i parlar al voltant de la Paraula.
Aquest dimecres, a la Fórmula Estel, hem entrevistat Marta López Ballalta, Pastora de l’Església Protestant de Barcelona-Centre i Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya, que ha destacat el bon moment de l’ecumenisme a Catalunya: “Som un país molt dialogant. Ara per ara, l’ecumenisme, després d’un llarg camí, tot s’ha de dir, està vivint un moment dolç, i crec que és gràcies a que totes les persones, totes les confessions, estan per la tasca de parlar i de trobar-se”
La Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya creu que és molt important la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians perquè s’obra el diàleg ecumènic i la gent veu que poden compartir la paraula de Déu: “Jo crec que és molt important el coneixement de l’altre, i que tots aquests gestos que des de les altes esferes religioses es fan, s’abaixin també a les parròquies”.
L’Església Evangèlica de Catalunya creu que la celebració dels 500 anys de la Reforma Protestant “és una oportunitat única per a donar a conèixer un protestantisme català que ha viscut amagat massa temps en el nostre país” i que pot ser un punt de trobada: “El gest que va tenir l’Església Luterana i el Papa Francesc l’octubre passat és l’inici d’un camí on, aquesta celebració que un dia ens va separar, avui ens pot unir, i fer-nos retrobar, cadascú amb les seves particularitats, però tots com a germans i germanes”.
La pastora Marta López Ballalta té moltes esperances que aviat els cristians superin totalment les divisions: “És important mirar a l’altre, no com algú diferent, sinó com algú proper, cadascú amb les seves diferències. Anem per bon camí i és qüestió de seguir caminant”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!