Leticia Soberon: "Hi ha malestar en alguns sectors de l’Església pel gir

El dia 4 de febrer molts carrers a Roma van aparèixer amb cartells criticant al papa Francesc la seva «falta de misericòrdia» amb diverses institucions, cardenals i sacerdots. En un article a Catalunya Cristiana aquesta setmana (amb data 19 de febrer), la psicòloga Leticia Soberon analitza la gestió de la diversitat de l’Església: “Mostra el malestar d’alguns sectors de l’Església i de fora d’ella pel gir, les paraules i el magisteri del Papa Francesc. Això és així”. La co-fundadora del Innovation Center for Collaborative Inteligence ha afegit: “Francesc ha estat molt clar en alguns temes, cridant a l’Església a abandonar qualsevol tipus de clericalisme o corrupció: defectes tremends que encara tenim”.
Durant els seus dos mil anys d’història, l’Església ha viscut en el seu si la difícil gestió dels diferents matisos en la comprensió i vivència de l’Evangeli. Ja cadascun dels apòstols va tenir una manera pròpia de viure-ho i transmetre-ho: “Són normals les divisions. L’Església s’ha quebrat dos cops: havia no només assumptes doctrinals, sinó del món, com la ideologia i les lluites de poder que no tenen res a veure amb l’Evangeli. El misteri de l’Església suposa l’unitat de l’univers, no és uniformitat”, relata Soberón.
La figura de Pere, del Papa, és clau per a la unitat, conclou Leticia Soberon a l’article: “Una unitat que és fruit de la llibertat i la caritat! Si falta un d’aquests components, no hi ha Església. Serem capaços d’obrir-nos al que l’Esperit ens diu en cada moment, en els carismes, estil i novetat de cada Pontífex? Sí, però només si seguim units en llibertat i caritat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!