Toth@m amb Francesc

Blogueros con el Papa és una associació que es va crear el 2011. Va néixer arran d’uns bloguers que ja es coneixien per internet i que van coincidir a Madrid a la Jornada Mundial de la Joventut. «Allà, compartint experiències, van veure la necessitat d’estar associats, sobretot pel que fa a la defensa del papa Benet XVI, que aleshores era bastant criticat tant dins com fora de l’Església. La nostra idea és fer costat al Papa, al seu ministeri», explica a Catalunya Cristiana Joan Palero, un dels coordinadors de l’entitat.

Amb el pas del temps, Blogueros con el Papa s’ha redireccionat cap a les xarxes socials i disposa de dues pàgines a Facebook: Escuela de blogueros con el Papa i Cum Petro. La primera pràcticament ha deixat la seva funció original de formació per a futurs bloguers i ha passat a ser una pàgina d’evangelització; la segona és una pàgina d’enllaços de notícies on a més es poden fer comentaris.
L’objectiu de Blogueros con el Papa és, segons Palero, «fer llum sobre decisions i opinions de l’Església pel que fa a temes que poden crear certa confusió. Tractem d’oferir arguments per demostrar que el Papa “no ha sortit de mare”».
Vetllar per la comunió
Sobre les crítiques al Pontífex que circulen per les xarxes, Palero és categòric: «És preocupant. Els catòlics creiem en un Déu que és comunió; creiem en l’Església que és una, santa, catòlica i apostòlica; creiem en la comunió dels sants… la comunió és Déu amb nosaltres i nosaltres entre nosaltres. Tot el que trenqui la comunió és molt preocupant, no es pot prendre la ruptura de la comunió eclesiàstica com una cosa sense importància.» Tanmateix, reconeix que «a la xarxa hi ha de tot i sembla que les xarxes socials augmenten les crítiques contra el Papa. És un percentatge petit, però fa molt de soroll. Crec que la majoria de la societat i de l’Església està amb el papa Francesc».
Francesc es caracteritza per un llenguatge directe, planer i senzill, cosa que facilita a Blogueros con el Papa defensar-lo a les xarxes socials. «Escoltar Francesc», diu Palero, «és com escoltar la veu del meu rector, d’algú que sento proper, que parla el meu idioma posant-se al meu nivell. Però és veritat que pot tenir relliscades, però com qualsevol altra persona».
Per a aquest bloguer, «l’Església veu la necessitat de dur la Bona Notícia als mitjans digitals. No només es tracta d’evangelitzar, sinó de viure la comunió». I conclou: «L’objectiu principal és que la Paraula de Déu, la Bona Notícia, sigui proclamada, que la veritat es transparenti i pugui ser explicada si hi ha algú que no l’entén.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!