Francesc ha assegurat aquest dijous que els discapacitats que participen en les activitats de la fundació internacional Special Olympics porten al món un missatge basat en l’objectiu d’impulsar “un món sense barreres ni exclusions, perquè tota la vida és un do preciós i la inclusió enriqueix la societat”. Ha estat en rebre una delegació de la fundació internacional Special Olympics, que promou l’esport per a persones amb discapacitats intel•lectuals, nens i adults. S’ha adreçat també als participaran en els Jocs Mundials d’hivern, que tindran lloc al març a localitat austríaca d’Estíria. El bisbe de Roma ha posat èmfasi en la importància de l’activitat esportiva per al cos i l’esperit i quant ens ensenyen els atletes especials amb el seu lema: «que jo pugui guanyar però, si no ho aconsegueixo, que ho pugui intentar amb totes les meves forces».
El Sant Pare ha assegurat, adreçant-se al grup de discapacitats, que són “un signe d’esperança per als qui es comprometen a favor d’una societat més inclusiva”. Francesc ha destacat que l’esport, a més, “ens ajuda a difondre la cultura de l’encontre i de la solidaritat”. En un altre moment, el pontífex ha comentat que “els Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics seran un bon moment en la vida i, com diu el lema d’aquesta edició, el batec del cor del món”.
Els orígens de la guerra, tema de l’homilia matinal
D’altra banda, en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha dit que “la guerra comença en el cor de l’home” i que, per això, “tots som responsables i hem de custodiar la pau”. El pontífex ha posat de manifest el tema del sofriment de nombrosos pobles que “són atropellats per les guerres provocades pels poderosos i pels traficants d’armes”. També ha explicat una vivència personal: com va viure, de petit, la notícia de la fi de la guerra.
Després d’aturar-se a reflexionar sobre el colom, l’arc de sant Martí i l’aliança, tres imatges presents en el Llibre del Gènesi, Francesc ha recordat que “l’aliança que Déu fa és forta, alhora que els éssers humans som custodis dels germans fins al punt que, quan hi ha vessament de sang, hi ha pecat, i Déu ens demanarà comptes”. El bisbe de Roma ha situat l’origen de la guerra en “aquella llavor que produeix l’enveja i la gelosia”, i ha situat com a millor alternativa “fer la pau amb les mans”.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 16 de febrer.