Procés participatiu per a l'elaboració del nou Pla Pastoral de Barcelona

L’elaboració del nou Pla Pastoral de l’arxidiòcesi de Barcelona s’ha obert a la participació de tots els diocesans per potenciar així la comunió eclesial i l’esperit sinodal. Fins al 30 d’abril es poden fer arribar les respostes a un qüestionari que es pot treballar en grup o bé de forma individual, i que es publicarà en l’edició del Full Dominical de diumenge 12 de març. “Qualsevol persona creient i també no creient pot respondre les qüestions que es plantegen”, ha manifestat Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i president de la comissió que ha de tirar endavant el nou Pla Pastoral. Ha presentat l’instrument de treball per a l’elaboració del Pla Pastoral juntament amb l’arquebisbe Joan Josep Omella.

El qüestionari es divideix en 5 apartats: Partim del que fem, Activem l’anàlisi i l’escolta dels signes dels temps, Reconeixem mocions interiors, Valorem les nostres motivacions més fondes i Imaginem propostes concretes. El treball s’ha fet a partir de la reflexió del jesuïta Josep M. Rambla La preparació del Pla Pastoral Diocesà.

El bisbe Taltavull ha explicat que el Pla Pastoral és l’instrument al servei de l’acció pastoral de l’Església diocesana, que té la triple missió d’anunciar l’evangeli, celebrar la fe i exercir la caritat. La previsió és tenir-lo enllestit de cara a l’inici del curs 2017-2018.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!