El tresor patrimonial de l’Església

Catalonia Sacra, una iniciativa promoguda pels deu bisbats amb seu a Catalunya, va presentar el dilluns 27 de març el seu primer Catàleg d’activitats turístiques, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme. El catàleg, que recull de moment una trentena d’activitats, té com a propòsit potenciar Catalunya com a destinació de turisme religiós.

«El catàleg, una iniciativa única en l’àmbit del turisme religiós a Catalunya, ordena, estructura i defineix diferents productes turístics amb l’objectiu de facilitar la visita guiada i el coneixement a equipaments religiosos significatius d’arreu del territori català», va afirmar Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme.
Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, va explicar que «aquesta nova eina vol donar als agents turístics la possibilitat d’oferir als seus clients una visió completa del patrimoni artístic i cultural de l’Església. El catàleg és dinàmic i anirà acollint nous productes en els propers mesos.»
Així mateix, Font va informar que «el catàleg ha organitzat els productes turístics en quatre blocs, segons les seves característiques: grans monuments (visites guiades a catedrals o grans monestirs), descobertes (itineraris guiats d’un sol dia que recorren diferents esglésies d’alt valor artístic o històric), grans rutes (recorreguts d’una setmana que permeten visitar autèntics tresors del patrimoni cultural de l’Església) i esglésies obertes (selecció d’esglésies patrimonialment interessants que ja tenen un sistema de visita)».
«Cal donar a conèixer —va subratllar Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra— el valor cultural artístic de l’Església. És un tresor que reflecteix l’evolució de l’art i de la nostra història, i que forma part indestriable de la personalitat i l’esperit del nostre país. A més, és un patrimoni viu, on hi ha vitalitat litúrgica, catequètica, cultural…»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!