Que els màrtirs beatificats a Girona ajudin a testimoniar la caritat

“Els màrtirs missioners del Sagrat Cor beatificats dissabte a Girona, el mes de Maria i el viatge de divendres i dissabte vinent a Fàtima” han marcat aquest diumenge les paraules del Papa al final de la pregària mariana del Regina Coeli, coincidint amb el IV Diumenge de Pasqua, també conegut com el Diumenge del Bon Pastor. Francesc ha recordat que, “a Girona, van ser proclamats beats Antonio Arribas Hortigüela i sis companys religiosos de la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor”. El pontífex ha recordat que “aquests fidels i heroics deixebles de Jesús van ser assassinats per odi a la fe en un temps de persecució religiosa”. En aquesta línia, ha expressat el seu desig que “aquest martiri, acceptat per amor a Déu i per fidelitat a la seva vocació, susciti en l’Església el desig de testimoniar amb força l’evangeli de la Caritat”.

Entre les salutacions, el bisbe de Roma ha adreçat unes paraules als membres d’una entitat que lluita, des de fa més de 20 anys, contra tota forma d’abús sobre els menors: “Gràcies pel vostre compromís en l’Església i en la societat! Seguiu endavant amb valentia!”. I abans d’acomiadar-se, el Sant Pare ha fet una crida general a “resar aquest mes de maig el Rosari, en particular per la pau, com ho ha demanat la Verge a Fàtima”, on peregrinarà d’aquí a pocs dies, segons ha recordat també, “en ocasió del centenari de les primeres aparicions” de la Mare de Déu a Cova da Iria (Portugal).

Ordena 10 nous preveres i els demana més servei i menys estudis

D’altra banda, a primera hora del matí del mateix diumenge, coincidint amb la 54º Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, el Papa ha presidit a la Basílica vaticana una Missa en què ha ordenat 10 sacerdots, dels quals 6 són per a la seva pròpia diòcesi de Roma. En la seva homilia, ha invitat els nous preveres a “reflexionar sobre el ministeri al qual estaven a punt de ser elevats a l’Església”. Els ha dit que no han triat aquest estat de vida “per fer carrera, sinó com a servei”, per la qual cosa han de tenir en compte que, “exercint el ministeri de la Sagrada Doctrina, seran partícips de la missió de Crist, únic mestre”. Per aquesta raó, els ha demanat que dispensin a tothom “la Paraula de Déu que ells mateix han rebut amb alegria”.

I entre altres recomanacions, el Sant Pare ha dit als nous sacerdots que, més enllà d’acumular títols amb molt d’estudi, el més important és “aprendre a portar la Creu de Crist” perquè, amb una gran formació en estudis de Teologia, per exemple, “poden ser bons acadèmics, però no pas bons sacerdots”. En altres paraules, ha demanat als nous preveres que “se santifiquin tocant la carn de Crist en els malalts, que no facin homilies gaire elaborades teològicament, sinó que parlin senzillament a la gent i que recordin que la paraula sense l’exemple de la vida no serveix”. Finalment, ha recordat que la doble vida és una lletja malaltia en l’Església” i que, en nom de Crist i de l’Església, és important “ser misericordiosos”.

“El Pastor i el ramat que s’hi deixa conduir”

I tornant novament a la pregària mariana del migdia, abans del Regina Caeli, Francesc ha reflexionat amb l’Evangeli de Joan que ens presenta Jesús mitjançant dues imatges: la del Pastor i la de la porta del corral de les ovelles. El Sant Pare ha afirmat que “tots nosaltres som el ramat, que coneix la veu del Pastor i es deixa conduir per ell”. En relació amb aquesta realitat, el pontífex ha animat els creients a no perdre de vista la dimensió espiritual i afectiva de l’experiència cristiana. Finalment, en aquesta Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, el bisbe de Roma ha demanat a tots els creients que invoquin la Mare de Déu perquè “acompanyi els 10 nous sacerdots ordenats al matí, amb el desig que sostingui amb la seva ajuda els qui el Senyor continua cridant”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!