Comunicar és un fet positiu que dona oportunitats a l'Església

Els periodistes Salvador Aragonès, Daniel Arasa, Mònica Costa i Amparo Gómez han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l’actualitat, la comunicació en el món actual, marcada per la diversificació, renovació i confluència de mitjans que fan tot el panorama més plural i més participatiu. Han valorat els seus aspectes positius i negatius. Tots han coincidit en la idea que “la comunicació és un fet positiu que dona oportunitats a l’Església”. Aragonès ha comentat que “comunicar és un bé que connecta perfectament amb l’evangeli, que és una Bona Notícia en ell mateix, encara que hi hagi fets negatius, divorcis, avortaments o desgràcies en general”. Per la seva banda, Mònica Costa ha dit que, “en la història recent de la comunicació, amb les xarxes socials i el fet que tothom sigui transmissor de coneixement, es trenca la barrera entre la dimensió pública de la persona i la privada, alhora que hi apareixen les emocions i els sentiments, cosa que també lliga amb el missatge de l’Església”.

Arasa ha lamentat “fets com el del bisbe de Solsona destapen la voluntat que tenen alguns sectors socials de silenciar tot allò que es digui des de l’Església sobre temes d’interès públic, i això és constant”. Recordem que Xavier Novell es pregunta, en la carta dominical d’aquesta setmana, si l’absència d’un pare o d’un referent masculí pot influir negativament en el creixement de la persona. Amparo Gómez, delegada de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha destacat que “la comunicació institucional de l’Església avança per bon camí”, i ha comentat que, quan rep trucades per demanar la posició eclesial davant determinats temes, “sempre cal pensar que a l’altra banda hi ha una persona, cosa que fa que la situació no sigui problemàtica”.

L’Església catòlica celebra aquest diumenge 28 de maig la 51a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, amb el lema “Comunicar esperança i confiança en els nostres temps”. Les maneres de canalitzar la presència i la participació cristiana amb mitjans propis, incloent-hi els models de Ràdio Estel i el setmanari Catalunya Cristiana, o amb aportacions en altres han estat igualment presents en el col·loqui.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest divendres 26 de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!